Mısır'daki İdam Kararları Tavşanlı'da Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki İdam Kararları Tavşanlı'da Protesto Edildi

Mısır\'daki İdam Kararları Tavşanlı\'da Protesto Edildi

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, Mısır'da darbecilerin verdiği idam kararlarını protesto etti.

16.04.2014 15:59  Güncelleme: 15:55

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Mısır'da darbecilerin verdiği idam kararlarını protesto etti.

Mısır ve Türk bayrakları taşıyan kalabalık "Lanet olsun İsrail, Lanet olsun darbeciler " sloganları atarak tepkisini dile getirdi.

Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararı tüm Türkiye'de olduğu Tavşanlı'da da protesto edildi. İslam coğrafyasında oynanan oyunlar ve verilen haksız idam kararlarına karşı sessiz kalmayan Tavşanlı halkı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Sisi yönetimini ve arkasında ki dış güçleri lanetledi. 7'den 70 bir çok kişinin Türk bayrağı, Mısır bayrağı ve Rabia işaretiyle slogan attığı protesto gösterisinde Memur Sen Temsilcisi Mesut Kocaman basın bildirisi okudu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Memur Sen Konfederasyonu ve Tavşanlı Dayanışma Platformu olarak, Mısır'ın geleceğini karartmaya yönelik oynanan kirli oyunu protesto etmek için, Mısır halkının iradesine karşı yapılan zorbalığı kınamak için Ortadoğu üzerinde oynanan karanlık oyunları bozmak için bugün buradayız. Tüm Tavşanlı olarak, dost ve kardeş ülke Mısır'da seçimle işbaşına gelmiş ilk sivil yönetime karşı yapılan askeri darbeyi nefretle kınıyoruz. Halkın özgür iradesiyle ortaya koyduğu tercihine yapılan darbeyi ve darbecileri lanetliyoruz. Başta Suriye ve Mısır olmak üzere Orta Doğu'nun birçok ülkesinde köhnemiş totaliter rejimlerin çökmesini, halkın çoğunluğunun hür iradesi ile seçtiği yönetimlerin işbaşına gelmesini demokrasi açısından büyük bir beklenti ve büyük bir heyecanla karşılamıştık. Ancak Mısır Ordusu'nun 2 Temmuz gecesi, yüzde 52 oyla seçilmiş sivil yönetime zorla el koymasını Mısır demokrasisinin geleceği açısından son derece tehlikeli, son derece vahim bir gelişme olarak görüyoruz. Başta ABD olmak üzere Batı Dünyasının Mısır'da yapılan Askeri Darbe karşısındaki ikiyüzlü ve çifte standartlı tutumlarını nefretle kınıyoruz. Batı Dünyasının demokrasi konusundaki samimiyetsiz tutumunu ibretle takip ediyoruz. Emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileri Mısır'da iğrenç ve kirli bir oyun oynamaktadır. Mısır halkının iş başına getirdiği sivil yönetime yapılan bu hukuksuz ve gayrimeşru müdahale esasen Mısır halkının iradesine yapılan bir müdahaledir. Mısır halkının onurunu, hukukunu hiçe sayan bu darbe, Mısır halkına açıkça yapılmış bir ihanettir."(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'daki İdam Kararları Tavşanlı'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement