Odunpazarı'na Yeni Bir Müze Geliyor - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'na Yeni Bir Müze Geliyor

Odunpazarı\'na Yeni Bir Müze Geliyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, "Yeni bir Lületaşı Müzesi açmayı planlıyoruz" dedi.

25.08.2014 19:15  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Yeni bir Lületaşı Müzesi açmayı planlıyoruz. Bu müzede sadece lüle taşı ustalarımız tarafından yapılan eserlere yer vermeyeceğiz. Lüle taşının çıkarılma aşamasında kullanılan aletler, ışık kaynakları, ipler ve benzeri aletlerin yer alacağı bir müze olacak" ifadelerini kullandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı bölgesinde incelemelerde bulunan Kurt, yeni açılan işletmelere uğrayarak "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

Esnafların istek ve şikayetlerini de dinleyen Kurt şunları kaydetti:

"Odunpazarı'nın eksiklerini tespit ettik ve bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık. Odunpazarı'nda tespit ettiğimiz en büyük şikayetlerden birisi tuvalet sorunuydu. Belediyemiz ekipleri tarafından Hicri Sezen Parkı'nda yapılan çalışmalarla 2 adet tuvaleti kullanıma açtık. İki tuvaletin ise yapımı devam ediyor."

Daha sonra Beyler Sokak'ta yaptığı incelemeler sırasında karşılaştığı lüle taşı ustalarına, yeni bir Lületaşı Müzesi oluşturmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Kurt, yeni yapılacak Lületaşı Müzesi'yle ilgili bilgiler aktaran ve daha kapsamlı olacağını anlatarak şöyle devam etti:

"Yeni bir Lületaşı Müzesi açmayı planlıyoruz. Bu müzede sadece lüle taşı ustalarımız tarafından yapılan eserlere yer vermeyeceğiz. Lüle taşının çıkarılma aşamasında kullanılan aletler, ışık kaynakları, ipler ve benzeri aletlerin yer alacağı bir müze olacak. Kısacası lüle taşının doğumundan bir sanat eseri haline gelinceye kadar ki süreçlerin tamamının yer aldığı ve izlenebileceği bir müze olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'na Yeni Bir Müze Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement