Siirt'te Öğrencilerden Engellilere Destek - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Öğrencilerden Engellilere Destek

Siirt\'te Öğrencilerden Engellilere Destek

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri engelliler için mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

25.02.2015 11:21  Güncelleme: 11:29

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri engelliler için mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

Yaklaşık 2 yıl önce okul idaresi tarafından engellilere yönelik hazırlanan "Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Engelsiz Yaşam Projesi" kapsamında bu yıl da çeşitli kampanyalar düzenlendi. Proje kapsamında tekerli sandalye için toplanan mavi kapaklar, Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar'a teslim edildi. Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten okul müdürü İdris Yolbaş, engellilerin hayata bağlanmaları için herkesin yapabileceği şeylerin olduğunu söyledi.

Kampanyayı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) tarafından başlatılan "Sizin için altı üstü bir kapak, ama onlar için" projesiyle birlikte sürdürdüklerini kaydeden Yolbaş, "Doğada kaybolması uzun yıllar alan plastik kapakların toplanmasıyla bir nebze de olsa hem ekolojik dengenin bozulmasının önüne geçmek, hem de engelli kardeşlerimize umut olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk projelerinde de gösterdikleri gayretlerden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar ise, okulun engelliler için sürekli çeşitli çalışmalarda bulunduğunu belirterek, duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Engellilerle ilgili projelerin desteklenmesi gerektiğini anlatan Amcalar, "Belki de bu kapaklarla temin edilecek tekerlekli sandalyeler, benim gibi engelli fakat yerde sürünen bir kardeşimizin hayata daha fazla bağlanmasını sağlayacak" diye konuştu.

Toplanan plastik kapakların TOFD'a gönderileceği belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Öğrencilerden Engellilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement