Öğrencilere 'Afetlerde Umke'nin Önemi' Konulu Seminer - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere 'Afetlerde Umke'nin Önemi' Konulu Seminer

Öğrencilere \'Afetlerde Umke\'nin Önemi\' Konulu Seminer

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli (ŞHG) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, ‘Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) Önemi’ konulu seminer verildi.

30.11.2015 13:11

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli (ŞHG) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, 'Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) Önemi' konulu seminer verildi.

UMKE Kütahya Birim Sorumlusu Levent Bircan tarafından slayt destekli olarak verilen seminerde, Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği alanında öğrenim gören öğrencilere Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve UMKE'nin önemi hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

UMKE Kütahya Birim Sorumlusu Levent Bircan, yaptığı konuşmasında; "UMKE, Sağlık Bakanlığımız tarafından afetlerde ve olağan dışı olaylarda halkımızın en az zarar görmesini sağlamak için 81 ilde gönüllü eğitim almış sağlık personelinden oluşturulmuştur. Amacımız her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt ve dünya çapında afetzedelere yardım etmektir. UMKE faaliyetlerini sürdüren sağlık personelleri özel eğitimler almaktadır. Dağda, Karada, Suda Kurtarma Eğitimi, Hava Müdahale ve Nakil Eğitimi, Afet ve Kriz Yönetimi, Medikal Kurtarma, KBRN Atakları ve endüstriyel Kazalar bunlardan başlıcalarıdır" dedi.

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Şahin, seminer sonunda UMKE Kütahya Birim Sorumlusu Levent Bircan'a teşekkür ederek, "Seminer, öğrencilerimizin afetlerde nasıl davranması gerektiği konusunda çok yararlı olmuştur. Öğrencilerimizin bilinçlenmesi bakımından çok önemli olan bu tür etkinlikler okulun sosyal sorumluluk projesi kapsamında devam edecek" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 'Afetlerde Umke'nin Önemi' Konulu Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement