Okü'de Şiir Dinletisi - Son Dakika
Yerel

Okü'de Şiir Dinletisi

"Güneysu ve Edebiyat" konulu şiir dinletisi programı düzenlendi.

19.12.2012 13:00

Osmaniye'de Aktif Gazeteciler Cemiyeti ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğinde

"Güneysu ve Edebiyat" konulu şiir dinletisi programı düzenlendi.

Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru, OKÜ Amfisi'nde düzenlenen programda, Güneysu Dergisi'nin tanıtımını yaptı.

Derginin Osmaniye ve bölgedeki şiir sevenlere büyük imkanlar sunduğunu, pek çok şairin Güneysu sayfalarından geçtiğini ifade eden Doğru, 28. yılına giren bu derginin oluşturduğu bazı geleneklerini yeniden canlandırmak ve yaşatmak istediklerini söyledi.

Güneysu Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ise çeyrek asırdan fazla bir geçmişe sahip Güneysu Dergisi'nin Osmaniye'nin köklü edebiyat geçmişine ışık tuttuğunu söyledi.

Program, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Ebru Dilbas, Gamze Rüzgar, Dilek Yüce, Sevgi Tarhan, Fatma Yavuz, Atiye Savaş, Şemse Korkmaz, Ayşegül Ünsal ve Sinem Erol'un Güneysu'da yayınlanan Nazım Kocabozdoğan, Ali Parlak, Servet Yüksel, Celalettin Kurt, Ahmet Neşet Dinçer, Hümeyra Yargıcı, Ahmet Sezgin ve Bestami Yazgan'a ait şiirleri okumalarıyla sona erdi.

Muhabir: Tuğba Temir/ Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Volkan Kaşık - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okü'de Şiir Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement