Organize Sanayi Bölgesinde Güneş Enerjili Kaynaklı Elektrik Üretimi İçin Harekete Geçildi - Son Dakika
Yerel

Organize Sanayi Bölgesinde Güneş Enerjili Kaynaklı Elektrik Üretimi İçin Harekete Geçildi

Organize Sanayi Bölgesinde Güneş Enerjili Kaynaklı Elektrik Üretimi İçin Harekete Geçildi

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avkapan, ‘Güneş Enerjisi Kaynaklı Elektrik Üretimi’ için harekete geçtiklerini söyledi.

29.03.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avkapan, 'Güneş Enerjisi Kaynaklı Elektrik Üretimi' için harekete geçtiklerini söyledi.

Avkapan, "OSB Güneş Enerjisi Elektrik Üretimini ilk etapta tüm OSB'nin su kullanım ve aydınlatma ihtiyacının en düşük maliyetle karşılanması için devreye sokacağız" dedi.

2015 Yılı Enerji Alt Yapısı Mali Destek Programı kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansına sundukları projeyle ilgili bilgiler aktaran Avkapan, "Bu sayede sanayicimize yansıyan su ve elektrik faturalarını oldukça hafifleteceğiz.

Suyumuzu kendimiz, kendi kuyularımızdan sağlamışta olsak kuyularımızdaki su üretimini satın aldığımız elektrikle sağladığımızdan maliyeti bir hayli yüksek oluyor, dola isiyle bu da sanayici-yatırımcımızın su faturalarına yansıyor.

Bu çabalarımız, çevresel avantajların yanı sıra, enerji alanında da pek çok artıları bulunduğundan tüm yatırımcılarımız tarafından büyük destek görüyor ve bizleri mutlu ediyor. Organize Sanayi bölgemizin yararlandığı 3 adet su kuyumuzdan güneş enerji sistemi ile yıllık 200 bin metre küp su üretilecektir. İnşallah buğun su üretimi ve aydınlatma da devreye sokacağımız bu sistemi, ilerleyen yıllarda tüm Organize Sanayimizin Tüm elektrik kullanımında da hayata geçtiğini görürüz" diye konuştu.

2009 yılında 34 firma ile 861 kişi istihdam eden Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi, 2015 yılında 50 firma ile bin 117 kişiye istihdam olanağı sağlıyor. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Organize Sanayi Bölgesinde Güneş Enerjili Kaynaklı Elektrik Üretimi İçin Harekete Geçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement