Özel İdare Kapanınca Oçem Sahipsiz Kaldı - Son Dakika
Yerel

Özel İdare Kapanınca Oçem Sahipsiz Kaldı

Özel İdare Kapanınca Oçem Sahipsiz Kaldı

Barbaros Mahallesi Hayvan Barınağı karşısındaki arazi üzerinde yapılması planlanan ve Özel İdareden 400 bin liralık destek alan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM), İl Özel İdaresi’nin kapanması ile rafa kalktı.

07.07.2014 17:46

Barbaros Mahallesi Hayvan Barınağı karşısındaki arazi üzerinde yapılması planlanan ve Özel İdareden 400 bin liralık destek alan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM), İl Özel İdaresi'nin kapanması ile rafa kalktı. Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, okul için yollanan paranın Ankara'ya geri gönderildiğini açıkladı.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte Özel İdarenin kapanması otizm okulu hayali kuran engelli ailelerini mağdur etti. Manisa'da otistik çocukları bulunan ailelerin yıllardır mücadele verdiği Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi sekteye uğradı.

2012 yılında derneğin girişimleriyle Barbaros Mahallesinde Hayvan barınağının yanındaki araziye 8 derslikli Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yapılması kararlaştırıldı. Manisa İl Özel idaresine okulun ihalesi için 400 bin lira gönderildi. Ancak Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün merkeze tayin edilmesi ile otistik çocuğu olan engelliler beklemek zorunda kaldı. Yeni Manisa Valisi Addurrahman Savaş'a dertlerini anlatamadıklarını kaydeden Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, Savaş'ın da merkeze çekilmesinin ardından okul hayallerinin yarıda kaldığını ifade etti. Şeranoğlu, "Manisa'da sürekli değişen valiler ve kurum müdürleri yüzünden Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi bir türlü yapılamadı. Derdimizi anlatana kadar müdürler ve valiler başka yerlere tayin ediliyor" dedi.

Son olarak okulun ihalesi için gönderilen 400 bin liralık paranın da Ankara'ya geri gönderildiğini duyduklarını dile getiren Şeranoğlu, "Yerel seçimlerden önce imar sorunu çıkmıştı, ancak onun halledileceğini söylediler. Daha sonrasında okulun ihale bedeli için Manisa İl Özel İdaresine gönderilen para yerel seçimlerden sonra Özel İdare kapanınca Ankara'ya gönderildi. Bu kadar oyalanmamış olsalardı şimdiye kadar Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini yapardık. Şimdi elimizde okulun yapımı için para da kalmadı. Onu da kaybettik" diye konuştu.

Kendisinin de iki otistik çocuk sahibi olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Şeranoğlu, çocuklarının eğitimi için okul bulamadığını söyledi. Dernek Başkanı Şeranoğlu, yeni Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile okul sorununu paylaştıklarını ve çözümü için destek olacağını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel İdare Kapanınca Oçem Sahipsiz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement