Pakistanlı Valilerden, Başkan Akyürek'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Pakistanlı Valilerden, Başkan Akyürek'e Ziyaret

Pakistan'ın Multan Valisi Khurram Agha ile Siyalkut Valisi Saeed Wahlah, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

15.02.2012 14:20

Pakistan'ın Multan Valisi Khurram Agha ile Siyalkut Valisi Saeed Wahlah, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Akyürek, ziyarette yaptığı konuşmada, Pakistan ile Konya arasında derin bağların olduğunu ifade etti.

Multan ile kardeş şehir ilişkileri yürüttüklerini hatırlatan Akyürek, Muzafferabad'daki depremde aşevi kurduklarını, Pakistan'ın bazı şehirlerinde Konya ve Mevlana konulu programlar düzenlediklerini söyledi.

Ziyaretin ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamasını dileyen Akyürek, şehirler arasında daha yakın teknik çalışmalar yürütebileceklerini vurguladı.

Multan Valisi Khurram Agha ise kardeş şehir Konya'da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kardeş şehir protokolünden sonra Konya'ya gelmeyi hayal ettiğini ve hayalinin gerçekleştiğini anlatan Agha, "Konya hayallerimdekinden daha güzel bir şehirmiş. Protokol imzalandıktan sonra Multan şehri yapısal olarak çok gelişim gösterdi. Kardeşlik ilişkilerimizi en üst seviyelere taşımak istiyoruz. Katı atık yönetimi ve toplu ulaşım konusundaki çalışmalarınız takdire şayan. Bu konudaki çalışmalarınızdan yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Akyürek, misafirlerine KOMEK kursiyerleri tarafından yapılmış çini sikke ile Mesnevi takdim etti.

Multan Valisi Agha da Akyürek'e bir çini tabak hediye etti.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pakistanlı Valilerden, Başkan Akyürek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement