Pazaryeri'nde Malçlı Çilek Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nde Malçlı Çilek Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Pazaryeri\'nde Malçlı Çilek Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, 2015 yılında yapılacak Malçlı Çilek projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

21.11.2014 09:16  Güncelleme: 09:56

Pazaryeri ilçesinde, 2015 yılında yapılacak "Malçlı çilek" projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Genel Meclisi üyeleri, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Sezgin ve Ziraat Odası Başkanı Hasan İpar ile üreticilerin katıldığı toplantıda, 2014 yılında 21 çiftçi tarafından deneme amaçlı yapılan çilek projesinin çok verimli geçtiğini ve 2015 yılı için çilek projesine 86 çiftçinin başvuru yaptığını bildirdi.

2015 yılı içersinde hayata geçirmeyi planladıkları projenin tutarının 198 bin 996 lira olduğunu, bunun yüzde 54'ünün çiftçi, yüzde 46'sının da Kaymakamlık ve İl Özel İdare katkısı ile gerçekleşebileceğini anlatan Yoldaş, şöyle konuştu:

"İlçede 120 bin dekar tarım arazisi bulunuyor ve bunun 30 bin dekarı kayıt altında. Sebebi, arazilerin miras yoluyla küçük parçalar halinde bölünmesi ve tapu kayıtlarının halen dedelerinin üzerinde bulunmasıdır. İlçede 3 bin 100 dekar alanda şerbetçi otu, bin 700 dekar alanda pazarcık boncuğu fasulye ekimi yapılmaktadır. Şerbetçiotu üreticilerinden her yıl zarar ettikleri şikayetleri almaktayız. Birçok üretici şerbetçiotu tarlalarını söktü. Bizlerde çiftçilerimize alternatif ürünler önermekteyiz."

Ziraat Odası Başkanı İpar da ilçede şerbetçiotu yapan çiftçilerin, sektörün ve idarecilerin bir araya gelerek fiyat konusunda çare bulması gerektiğini, bulunmadığı takdirde çiftçilerin şerbetçiotu tarlalarını sökebilecek duruma geldiğini söyledi.

Kaymakam Vekili Apaydın ise kentte tarım alanında yapılacak projeleri hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pazaryeri'nde Malçlı Çilek Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement