Samsun'da Şiir Günleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Şiir Günleri Başlıyor

Samsun\'da Şiir Günleri Başlıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organizasyonu gerçekleştirilecek olan "3. Uluslararası Şiir Günleri" etkinliği başlıyor.

05.10.2012 11:45  Güncelleme: 11:53

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organizasyonu gerçekleştirilecek olan "3. Uluslararası Şiir Günleri" etkinliği 12 Ekim tarihinde başlıyor.

Abdullah Satoğlu, Ali Akbaş, Bahattin Karakoç, Beste Sakallı, Cemal Safi, Emine Sevinç Öksüzoğlu, Gülaye Rizayeva, İlter Yeşilay, Taner Güçlütürk, Mehmet Nuri Parmaksız, Nurullah Genç, Semih Sergen ve Yahya Akengin'in aralarında bulunduğu yurt içi ve dışından şairlerin katılacağı etkinlik hakkında Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş bilgi verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak çeşitli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirten Çamaş, "12-14 Ekim tarihleri arasında bu yıl 3. düzenleyeceğimiz Uluslararası Samsun Şiir Günleri çerçevesinde isim yapmış şairleri Samsunlularla buluşturacağız. Bir toplumun gelişmesinde sahip olduğu değerlerin geleceğe aktarılmasında, şüphesiz kültürel aktivitelerin, sanatsal çalışmaların önemi büyüktür. Artık şu özellikle bütün dünyada altı çizilerek vurgulanan bir konudur. Dünyada milletler şehirler hatta kasabalar birbirleriyle yarış içersindeler. Bu yarışlarını artık teknolojik üstünlükleriyle değil, sahip oldukları kültürel, sanatsal, somut ya da somut olmayan kültürel miraslarıyla yapıyorlar. Bunları ne kadar geleceğe geleceğe ve uluslararası arenaya taşıyabiliriz. Bütün bunların çalışmasını küçük ölçekli kasabalar bazında bile görebiliyoruz. Samsun'da yaptığımız şiir günleri etkinliği ile Samsunlular sanata, edebiyata ve şiire doyacak diye düşünüyorum. Önemli bir organizasyona Samsun ev sahipliği yapacak" dedi.

12 - 14 Ekim tarihleri arası Samsun'da gerçekleşecek program hakkında da bilgi veren Çamaş, "12 Ekim Cuma günü saat 15.00'de OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda şairlerimiz öğrencilerle bir söyleşi yapacak. 12 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te şairlerimiz Bulvar AVM'de Samsunlularla buluşup, imza ve halk buluşması etkinliği düzenlenecek. Yine aynı gün akşamı saat 19.00'da da şairlerimiz Atatürk Kültür Merkezi'nde Samsunlulara unutulmaz bir şiir gecesi yaşatacaklar. Bütün Samsun halkını bu önemli organizasyona davet ediyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Şiir Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement