Şanlıurfa'da Mıngala Turnuvası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Mıngala Turnuvası Yapıldı

Şanlıurfa\'da Mıngala Turnuvası Yapıldı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş bölgenin sayısal zeka oyunu kültürlerinden olan mıngala için turnuva düzenlendi.

06.05.2016 12:38

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş bölgenin sayısal zeka oyunu kültürlerinden olan mıngala için turnuva düzenlendi. .

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, bölgenin unutulmaya yüz tutan kültürlerinin yeniden canlandırılması amacıyla turnuva düzenlendiğini kaydetti. Özyavuz, "Harran ilçemizde sayısal zeka oyunu olarak bilinen Mıngala'yı yeniden hatırlatmak amacıyla turnuva düzenledik. Bu turnuvanın ilçemizde farkındalık oluşturacağına da inanıyorum. Turnuva için günler önce belediyemiz tarafından hazırlıklar yapıldı. Turnuvaya yetişkinlerin yanı sıra yeni nesilden de talep oldu. Turnuvaya katılan herkese katılım belgesi ve ilk üçe giren yarışmacılarımıza da başarı belgesi ve plaketler takdim ettik. İlçe halkının Mıngala Turnuvasına gereken ilgiyi göstermesi bizleri son derece mutlu etti" İfadelerinde bulundu.

MINGALA NEDİR

Mıngala her çukura 7 taş, toplamda ise 14 çukura 98 taş konularak iki kişi arasında karşılıklı oynan bir oyun. Bu oyunda başarılı olmak için, karşı tarafın taşlarını önce teke indirmeniz ve çukurunuzda ki taşları kullanarak karşı tarafın taşlarını çiftleştirmeniz gerekiyor. Bunu gerçekleştirdiğinizde karşı tarafın taşlarını oyun dışı bırakarak oyunu kazanırsınız. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Mıngala Turnuvası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement