Santur Dinletisi Büyüledi - Son Dakika
Yerel

Santur Dinletisi Büyüledi

Santur Dinletisi Büyüledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinde vatandaşları Santur Dinletisi ile buluşturdu.

10.06.2016 11:10

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinde vatandaşları Santur Dinletisi ile buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri, Antalyalıların yoğun ilgisini görüyor. İftarlarını açan Antalyalılar her yıl olduğu gibi Karaalioğlu Parkı'na akın ediyor. Ramazan etkinliklerinde sahnelenen gölge oyunu Hacivat ve Karagöz özellikle çocukları kahkahaya boğuyor.

SANTUR DİNLETİSİ

Gölge oyununun ardından Antalyalılar, çok özel bir tasavvuf enstrümanı olan santurla buluştu. Daha önce Elmalı'nın Canları İrfan ve Sevgi Sempozyumu'nda Antalyalılarla buluşan santur dinletisi bu kez Büyükşehir Ramazan etkinliklerinde sahnelendi. Tasavvuf müziğinin içinde önemli bir enstrüman olan santurdan yükselen ezgiler, dinleyenleri mest etti. Türk Tasavvuf Müziği'nin önemli sufilerinden Niyazi Mısri'nin şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirildiği konserde, Antalyalılar unutulmaz anlar yaşadı.

RAMAZAN ÇARŞISINA AKIN

Ramazan çarşısında pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisiyle geleneksel Türk damak tatlarından örnekler sunuluyor. Vatandaşlar pamuk helvacısının önünde sıraya girerek önce nasıl yapıldığı izledi, ardından tadına baktı. Maraş dondurmacısı görsel şovları ile çocukları neşeli dakikalar yaşattı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Santur Dinletisi Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement