Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan'la, Şarkışla'da restorasyonu tamamlanan tarihi Şemsi Efendi Konağı'nın tefrişatının yapılması için ilçeye geldi.

26.02.2013 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan'la, Şarkışla'da restorasyonu tamamlanan tarihi Şemsi Efendi Konağı'nın tefrişatının yapılması için ilçeye geldi.

Kaymakam Davut Gül'ü makamında ziyaret eden Çiftçi, Şemsi Efendi Konağı'nın son hali hakkında bilgi aldı. Daha sonra konağa geçen Çiftçi ile Ayhan ve Gül, burada incelemelerde bulundu.

Çiftçi, konağın bir önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağı ve nasıl işletileceği konusunda da bir an önce karar verilmesi gerektiği belirtti.

Yaklaşık 7 yıl önce Şarkışla Özel İdaresi tarafından sahiplerinden satın alınan 100 yıllık tarihi Şemsi Efendi Konağı, koruma altına alınarak, restorasyon çalışmasına tabi tutulmuştu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sivas Kongresi'nden sonra bir gece kaldığı, bin 700 metrekare alanda kurulu tarihi konağın, iç tefrişatı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından hizmete sunulması bekleniyor.

-Orman İşletme Müdürü Kaymak, Kaymakam Gül'ü ziyaret etti-

Sivas Orman işletme Müdürü Mahmut Tülay, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül'ü makamında ziyaret ederek, ilçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Tülay, 2013 yılında toplam 2 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapacaklarını belirtti. Kışla köyünde 200 hektar, Elmalı köyünde 500 hektar alanda ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştireceklerini kaydeden Tülay, Topaç köyü merası için de ağaçlandırma çalışması yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Çalışmaları takip edebilme kapsamında kent merkezinden ilçeye geliş gidişlerin sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Tülay, Gül'den Şarkışla'ya Orman İşletme Şefliği kurulabilmesi için alan tahsis edilmesini istedi.

Kaymakam Gül de yapılan çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, Tülay'a teşekkür etti. Gül, ilçede Orman İşletme Şefliği'nin kurulabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş/ Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement