Şarköy'de "Şehitler Abidesi" Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Şarköy'de "Şehitler Abidesi" Yapılacak

Şarköy\'de "Şehitler Abidesi" Yapılacak

Şarköy Belediye Meclisi, Çanakkale Savaşlarına ilçeden katılarak şehit düşen askerlerin anısına "Şehitler Abidesi" yapılmasına onay verdi.

13.06.2013 09:58

Şarköy Belediye Meclisi, Çanakkale Savaşlarına ilçeden katılarak şehit düşen askerlerin anısına "Şehitler Abidesi" yapılmasına onay verdi.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, prototipini hazırlattığı abide hakkında bilgi verdi. Altınok, "Yaşları 15 ile 41 arasında, 38 vatan evladımızı Çanakkale Savaşları'nda kaybettik. Şehitlerimizin anılarını yaşatmak amacıyla belediye olarak böyle bir şehitler abidesi düşünüyoruz. Abidenin ön sütununa Atatürk'ün 'Onlar artık bu topraklarda öldüler, onlar artık bizim evlatlarımız oldular' sözü ile Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri ile ilgili bir şiiri var. Bu şiirin bir bölümünü de sütunun diğer tarafına yazacağız. Abidenin diğer bir bölümüne de şehitlerimizin adlarını yazacağız. Abidenin yüksekliği 7 metre, biz bunu biraz kısaltmak istiyoruz. Şehitlerimizin adlarını yazacağımız yere asker rölyefi ekleyelim diye düşünüyoruz. Abide de bir zeytin dalı var onu da kabartmalı şekilde yapılsın istiyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yer olarak, Askerlik Şubesi'nin karşısında yarım ay şeklinde bir duvarımız var ya orası, ya da taş parkların içine, o da olmazsa, iskele girişinde bir yere koymayı düşünüyoruz. Toplam 20 m2 bir yer kaplıyor" dedi.

13.06.2013 09: 47: 13

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarköy'de 'Şehitler Abidesi' Yapılacak - Son Dakika


Advertisement