Şehir İçi Ulaşımda Kameralı Denetim Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Şehir İçi Ulaşımda Kameralı Denetim Yapılacak

Lüleburgaz ilçesinde şehir içi toplu taşıma araçlarına getirilen kamera ve Araç Takip Sistemi (GPS) takılması zorunluluğu ile denetimler arttırılacak.

22.02.2015 14:45

Lüleburgaz ilçesinde şehir içi toplu taşıma araçlarına getirilen kamera ve Araç Takip Sistemi (GPS) takılması zorunluluğu ile denetimler arttırılacak.

S.S. 105 Nolu Lüleburgaz Kent İçi Yolcu Erişimi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'nce şehir içi toplu taşıma araçlarına kamera ve GPS takılması zorunluluğu getirildi.

Kooperatif Başkanı İsmail Akkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamera ve GPS ile güvenli ve kaliteli hizmet verileceğini söyledi.

Kooperatife bağlı taşımacılık yapan 105 araca sistemin uygulanacağını belirten Akkoç, "Toplu taşıma araçlarına takılacak kamera ve GPS ile denetim son derece önemli. Sistem ile minibüs içinde yaşanabilecek olaylar kayıt altına alınarak, kooperatifimizce araç hareketleri gözlenecek. Böylece yaşanabilecek olaylara müdahale daha erken yapılacak. Toplu taşıma araçlarına takılacak kamera ve GPS ile daha güvenli ve kaliteli hizmet verileceğiz. 105 toplu taşıma aracına yapılacak sistem ile denetimler arttırılacak" şeklinde konuştu.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadıklarını vurgulayan Akkoç, şöyle konuştu:  "Ülkemizde yaşanan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayı, bizim bu kararımızda ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Bu olayın meydana geldiği araçta araç takip sistemi ve kamera olsaydı Özgecan bugün hayatta olabilirdi. Bu durumdan dolayı da son derece üzgünüz. Ne yazık ki kendini bilmez bir kişi yüzünden minibüs camiasını zor durumda bırakmıştır. Olayın failinin minibüs şoförü olması, aynı camiada olmamız bizi daha da üzdü. Minibüsçüler ekmeğinin peşinde olan kişiler olarak bilinmelidir. Bu olayı biz kınıyoruz ve bir daha tekrarının yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. İlçemizde de böyle bir olayın yaşanmaması için önlemleri en üst düzeye çıkardık."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehir İçi Ulaşımda Kameralı Denetim Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement