Sivas'ta İşletmelere Yönelik Gıda Güvenilirliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta İşletmelere Yönelik Gıda Güvenilirliği Toplantısı Yapıldı

Sivas\'ta İşletmelere Yönelik Gıda Güvenilirliği Toplantısı Yapıldı

Sivas’ta gıda güvenilirliği, numune alma ve hijyen bilgilendirme toplantısı yapıldı.

13.02.2015 11:14

Sivas'ta gıda güvenilirliği, numune alma ve hijyen bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, dondurma ve hazır yemek üreten işletmelere yönelik gıda hijyeni, güvenli gıda, numune alma konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Süleyman Alemdar, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan ve işletme yetkilileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, "Güvenilir gıda son yılların en önemli ve en dikkat çeken konularından biri haline gelmiştir. Bakanlığımızda gıda ile ilgili büyük bir değişim ve yeniliğe gitmiş ve gıdanın tüketiciye en güvenilir şekilde ulaşmasını amaç edinmiştir. Bu nedenle yoğun bir şekilde denetim programları uygulanmakta ve ürün gruplarından numuneler alınmaktadır. Günümüzde gerek tüketicinin bilinçlenmesi gerekse ülkelerin gıda yasalarını daha sağlıklı ve güvenli gıda üretme doğrultusunda güncellemeleri, çıkarılan yönetmelikler, tebliğler, özellikle Alo Gıda 174 hattının oluşturulması gibi çok önemli değişimler meydana gelmiştir. 2014 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak gıda güvenliği konusunda neler yapılabilir, işletmelerde öne çıkan problemler neler, alınacak tedbirler nasıl olmalı ve 2015 yılında aynı problemlerin yaşanmaması için nelere dikkat etmemiz gerekir. Amacımız eğitim ve yönlendirme, kesinlikle cezai işlem uygulama amacında değiliz. Bu nedenle böyle bir toplantı yapmayı İl Müdürlüğü olarak gerekli gördük ve yapılan yenilikleri sizlerle paylaşmak istedik."dedi.

Doç. Dr. Süleyman Alemdar ise slayt eşliğinde yaptığı sunumunda, gıda güvenliğini etkileyen etmenlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak sınıflandırıldığını ve bu noktalarda alınacak önlemlerin neler olduğu konusunda bilgiler verdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta İşletmelere Yönelik Gıda Güvenilirliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement