Sivas'ta PTT 'Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi' Açtı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta PTT 'Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi' Açtı

Sivas\'ta PTT \'Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi\' Açtı

Sivas’ta PTT tarafından 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 97’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ’Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi’ açıldı.

31.08.2016 15:41

Sivas'ta PTT tarafından 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 97'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi' açıldı.

PTT Baş Müdürlüğü tarafından Buruciye Medresesi'nde 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 97'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açılan serginin açılışını Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, PTT Başmüdürü Hükümdar Kavak yaptı. Açılışın ardından Vali Yardımcısı Üçüncü ve beraberindekiler PTT'nin kuruluşundan bugüne kadar kullanılan pulların yer aldığı sergiyi gezdi.

PTT Başmüdürü Hükümdar Kavak yaptığı açıklamada,"Sivas Kongresi'nin 97'inci yılı münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında bizde PTT olarak Kurtuluş Savaşı'ndaki haberleşmeyi nasıl PTT sağlamışsa, savaşta nasıl PTT görev yapmışsa bu pul sergisiyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Sergi'nin 4'üncüsünü Sivas'ta düzenlemiş bulunuyoruz. Sergi her ilde düzenlenmiyor. Kültür şehri, tarihi geçmişi olan şehirlerimiz de bu tür sergileri düzenliyoruz. Bu sergimiz 5 gün sürecek" dedi.

Kavak, Osmanlı döneminden, bugüne kadar kullanılan pulların sergilendiğini belirterek, vatandaşları sergiyi gezmeye davet etti. Sergi 6 Eylül'e kadar ziyaretçilerine açık olacak. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta PTT 'Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement