Soma'da Okullar Hayat Buldu - Son Dakika
Yerel

Soma'da Okullar Hayat Buldu

Soma\'da Okullar Hayat Buldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında başlatılan proje Soma'da da hayata geçirildi.

28.11.2012 14:20

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında başlatılan proje Soma'da da hayata geçirildi. Proje kapsamında ilçedeki tüm okullarda bahçe düzenlemelerinin yanı sıra halka açık düzenlenen çeşitli kurslarla okullar adeta hayat buldu.

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy ve Şube Müdürleri ile birlikte, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi'nde söz konusu proje ile ilgili olarak incelemelerde bulundu. İlk olarak Soma Anadolu Lisesi'ne giden Karataş ve beraberindekilere, burada proje ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy tarafından bilgilendirme yapıldı. Altunsoy, proje kapsamında tüm okullarda okulların hayat bulduğunu söyleyen Altunsoy, "Ailelerin okullara aidiyatını artıracak toplantı seminer ve konferanslar, aile çocuk eğitimine ilişkin bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri okuma yazma kursları vb. etkinlikler hızla artmaktadır. Bu kapsamda Türkiye'de bir ilki başararak anne baba ve eş eğitimi projesi hayata geçirildi. 3 haftalık bu eğitimde yeni evlenen ve eş adaylarına iletişim, islam ve evlilik konularında eğitim verilmektedir. Ayrıca tüm okulların bahçelerinde düzenlemeler yapıldı. Okullarımızda halka açık çeşitli kurslar düzenlendi. Proje kapsamında okullarda toplamda 55 farklı kurs açılarak toplam bin 491 kursiyere ulaşıldı. Kurslarımız halen devam ediyor" diye konuştu.

KAYMAKAMLIKTAN, OKULARA 1 MİLYON 800 BİN TL YATIRIM

Kaymakam Abdülkadir Karataş ise, okullara sadece kaymakamlık bütçesindenden 1 milyon 800 bin TL harcadıklarını ifade ederek, "Ayrıca Soma Belediyesi ve Milli Eğitim tarafından da çeşitli yatırımlarda bulunuldu. Okullarımız sözde değil, gerçekten hayat buldu"dedi.

Soma'da 7 lisenin tüm sınıflarında akıllı tahta uygulamasına geçildiğini de hatırlatan Kaymakam Karataş, "Çağımızın son teknolojisi akıllı tahtalar okullarda yerini aldı. Eğitim de devrim niteliğinde bir uygulamayı Soma'da da başarıyla uygulamaya konuldu. Okullara akıllı tahtalar yeni kurulmasına rağmen çeşitli kurslarla öğretmen arkadaşlarımız çabuk adapte oldular" şeklinde konuştu.

Soma Fen lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nde de öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Karataş, sorunları da dinledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Okullar Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement