Soma'da Yaşanan Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'da Yaşanan Maden Faciası

Soma\'da Yaşanan Maden Faciası

Manisa Soma’da meydana gelen kömür maden faciasında mağdur olan ailelere yardım için açılan hesaba, Yazar Sinan Yağmur ve Feridun Özdemir ’un imzaladıkları kitaplarının satışından elde edilecek gelir yatırılacak.

31.05.2014 14:36

Manisa Soma'da meydana gelen kömür maden faciasında mağdur olan ailelere yardım için açılan hesaba, Yazar Sinan Yağmur ve Feridun Özdemir 'un imzaladıkları kitaplarının satışından elde edilecek gelir yatırılacak.

Malatya Deniz Kitabeleri'nin organizesi ile Yazar Sinan Yağmur ve Feridun Özdemir kitap imza günü düzenledi. Programda konuşan Malatya Deniz Kitabeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, "13 Mayıs 2014 günü Soma'da 301 insanımızın ölümüyle sonuçlanan maden kazası Türkiye'yi ve bizleri derin bir yasa boğmuştur. Biliyoruz ki ateş düştüğü yeri yakmakla kalmıyor çevresindekileri de yakıyor. Belki uzanan yardım elleri o ateşi bir nebze azaltacak, geride kalan yetimlere, eşsizlere hayatta tutunacak bir dal olacak. Deniz kitapevleri olarak biliyoruz ki oradaki ateşi söndüremeyiz ama uzanan, uzatılan bir yardım eli olabiliriz. Bugün mağazamızdaki tüm kitap satışlarından elde edeceğimiz karın tamamını Malatya-Soma Yürek Yüreğe kampanyası ile Soma ya bağışlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Yazar Feridun Özdemir ise, "Allah Var Problem Yok" kitabının ardından 3 Haziran'da çıkacak yeni kitabımı "Allah de Kalbim" kitabımın ilk imza ve galasını Malatya'daki Soma Yürek Yüreğe" yardım kampanyası için Malatya'da kitaplarını imzalıyorum" diyerek, "Allah de Kalbim" kitabımın ilk imza ve galasını Malatya'daki Soma Yürek Yüreğe" kampanyası için imzalamaktan dolayı mutluluğu dile getirip, "Gün geçtikçe hayat çok zorlaşıyor. Filistin, Arakan, Suriye, Mısır 'da problem ve sıkıntı var. Memleketimizde ise her taraftan sıkıntı ve problemler çıkarılıyor. İnsan bugün problemler halkasına sarılmış ve bunların içerisinde kaybolmuş durumda. Bu kadar problem ve sıkıntı var ama, Allah da var. Ufacık bir sivilceyi bile kaldıracak kudrette değiliz. Ancak, Allah'a güvenip sığındıktan sonra hangi yükün altında insan kalkamaz ki. Dua et, hep hakkı yüreğinden haykır. Hep Allah de. "Allah de Kalbim" kitabımda da duanın önemini anlatıyorum" ifadelerini kullandı.

Yazar Sinan Yağmur ise, Soma için açılan kampanyaya destek vermek üzere Malatya'da bulunduklarını söyleyerek, "Bugün burada, tüm kitap satışlarından elde edilecek karın tamamını Malatya-Soma Yürek Yüreğe kampanyası ile Soma ya bağışlanacaktır. Türkiye'nin tarihinde her zaman dik duruşuyla yer alan Malatya halkına teşekkür ediyorum. Malatya Deniz Kitabeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir'e teşekkür ederim. Ayrıca Mesut bey, okul açıldığında Soma'daki öğrencilere kırtasiye gönderecektir" şeklinde konuştu.

Mesut Özdemir, yazarlara tepside kuru kayısı da hediye etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Yaşanan Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement