Soma Faciasını Unutturmamak İçin Yol Kenarına Madenci Heykeli Yaptırdı - Son Dakika
Yerel

Soma Faciasını Unutturmamak İçin Yol Kenarına Madenci Heykeli Yaptırdı

Edremit'in Akçay Mahallesinde bir iş yeri sahibi, 13 Mayıs günü Soma kömür madeninde hayatını kaybeden 301 madencinin unutulmaması için iş yerinin önüne madenci heykeli koydu.

22.07.2014 17:27

Edremit'in Akçay Mahallesinde bir iş yeri sahibi, 13 Mayıs günü Soma kömür madeninde hayatını kaybeden 301 madencinin unutulmaması için iş yerinin önüne madenci heykeli koydu.

Kendisininde Somalı olduğun belirten ve işyerine Soma ismini veren Erhan Demirel, çok sayıda yakınını maden kazasında kaybettiğini ifade etti. Yaptırdığı tam boy madenci heykeline madenci kıyafetleri giydiren Demirel, heykelin başına madenci bareti, ellerine de madenci feneri ile çekiç monte etti. Soma'dan getirtilen taş kömürleri üzerinde duran ve kömür karasıyla boyanan madenci heykel, bölge sakinleri ve tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Geçmişte Soma kömür madeninde çalıştığını dile getiren Demirel, "Ben Somalıyım. 15 yıldır da burada oturuyorum. Soma'daki maden ocağında da çalıştım. Maden kömürü kokusunun içinde, Soma'da dünyaya geldim. Soma'yı, kömürü unutmak mümkün değil. Soma'da en son yaşanan büyük faciadan herkesin bir ders çıkartması lazım. Tatil beldemiz Akçay'da, Soma'da yaşanan maden faciasının unutulmaması için bir heykel yaptırdım ve büromun önüne koydum. Gerçekten de, etkili oldu, tatilciler bakıyorlar ve heykel ile fotoğraf çektiriyorlar. Vefat eden madencilere dua ediyorlar. Soma'da yaşanan faciayı, uzakta da olsak kalbimizde yaşıyoruz. Madende hayatını kaybedenler arasında arkadaşlarım, arkadaşlarımın çocukları da vardı. Biz her gün onlar için burada dua ediyoruz ve unutturmamaya çalışıyoruz" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma Faciasını Unutturmamak İçin Yol Kenarına Madenci Heykeli Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement