Spor Adamları da "Hakkan Tartan" Dedi - Son Dakika
Yerel

Spor Adamları da "Hakkan Tartan" Dedi

Spor Adamları da "Hakkan Tartan" Dedi

İzmir’de bulunan spor dernekleri, amatör spor kulüpleri yöneticileri, İzmir’in unutulmaz sporcuları, Milli sporcular, Milli hakemler, engelli sporcular, antrenörler, veteranlar, spor yazarları ve minik sporcuların aileleri, Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Adayı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etmek amacıyla bir araya geldi.

17.03.2014 14:02

İzmir'de bulunan spor dernekleri, amatör spor kulüpleri yöneticileri, İzmir'in unutulmaz sporcuları, Milli sporcular, Milli hakemler, engelli sporcular, antrenörler, veteranlar, spor yazarları ve minik sporcuların aileleri, Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Adayı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etmek amacıyla bir araya geldi. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, gazeteci yazar Okan Yüksel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Yavuz Tunç, Türkiye Atletizm Federasyonu üyesi Aycan Kurtcan, spor kulüpleri ve dernekleri yöneticileri katılırken sunumu İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu üstlendi.

İzmir'de bulunan 145 dernek ve 3 vakıf adına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a onur belgesi ve plaket takdim edilen vefa gecesinde gazeteci yazar Okan Yüksel, "Sporda amaç insandır. İnsanlık tarihinde insandan büyük bir amaç yoktur. İnsan olmanın temel öğeleri arasında kültür, sanat ve spor gelir. İzmir'de kültür, sanat ve spor alanlarında uygarlığa ulaşma yolunda büyük atılım, yatırım ve etkinlikler gerçekleştiren Hakan Tartan'a bütün kuruluşlarımız adına Onur Belgesi sunuyoruz" sözleriyle Başkan Tartan'ı sahneye davet etti.

Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Adayı Dr. Hakan Tartan, spor ekonomisine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

"Her kışın sonu bahardır biz hep bahara yolculuk yapan insanlarız. Birileri karanlığa koşar, biz hep güneşe koşuyoruz. Toplumun geleceği de karanlığı değil güneşi arayanlardadır. Bir kent gelişecekse spor ve spor ekonomisi olmadan bu anlamda bir şey yapılamaz. Bugüne kadar maalesef spor ekonomisinin kimse farkına varamadı. Beş yılda bir hatırlanan bir şarkı, bir yemek, iki gösteri; ama onun dışında İzmir'de yaşanan hep hüsran. Ben devlet adamı kimliği içinde biraz rica ile bazı kulüplerin birkaç maçını İzmir'de oynatmayı başardım; Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi… Her bir maçın bir günde gelen geliri 10-18 milyon TL arasında. Bunu bütün bir yıla yaydığınızda gelebilecek geliri düşünün. ve Avrupa Veteran Şampiyonasını İzmir'e getirirken de kent ekonomisini düşündük. Evaa Başkanı Kuırt Kaschke'nin beni ziyaretinde dediği gelen insan sayısının 15 bine kadar çıkabileceği. 10 günde İzmir'in kasasına girecek para100 milyon Euro'nun üzerinde. Taksici, lokantacı, esnaf, herkes kazanacak. Ekonomi oturduğunuz yerden siyaset yaparak değil, böyle gelişir. Siz yerel seçimlerde kentinizi yönetecek insan seçiyorsunuz. Gençlerin üzerinden, ölümlerin üzerinden siyaset yapanların oyununa gelmeyelim. Kente hizmeti kim düzgün yapıyorsa onun arkasında olun. Kente gelir getirecek, herkesi bir araya toplayacak hizmete ihtiyacımız var. Bu kent böyle gelişir. Yoksa lafla, palavrayla, gerginlikle, atışmayla, çatışmayla hangi kent bir araya gelmiş, hangi kent gelişmiş. Bir parça sağduyu gerekiyor. Onun için Spor Müzesi kurma projemizi ortaya koyduk. Spor insanlarını bir araya getirirsek deneyimlerinden de yararlanırız, onların yarattığı sinerjiyle bu kentin spor ekonomisini geliştiririz ve İzmir'de kalmak istemeyen; iş, kültür, sanat, spor yaşamını başka kentlerde arayan çocuklarımızı İzmir'den kaçırmadan, gelişen bir kent yaratırız. Burada spor ekonomisi de kentsel dönüşüm de olacak ki burada yetişen çocuklarımız burada iş bulacak, burada yaşayacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Spor Adamları da 'Hakkan Tartan' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement