Sumbas'ta Aile Konferansına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Sumbas'ta Aile Konferansına Yoğun İlgi

Sumbas ilçesinde düzenlenen, aile içi eğitim, öğrencinin başarısında moral ve motivasyon konulu konferans yoğun ilgi gördü.

03.11.2012 11:00

Sumbas ilçesinde düzenlenen, aile içi eğitim, öğrencinin başarısında moral ve motivasyon konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Binali Yıldırım Yatılı Bölge Ortaokulu salonunda, öğrencilere ve velilere yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, "Günümüzün gençlik problemleri ve çözümleri" ile "Aile içi eğitim ve çocuklarımız" konularında bilgiler verdi.

Bir insanın kafasındaki yanlışları düzeltmenin yolunun, onun gönlüne girmekle mümkün olduğunu kaydeden Ertuğrul, "Gönlüne giremediğiniz birini doğru yola döndürmenizin imkanı yok. İnsan sevdiğini dinler, ona inanır" dedi.

Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuğun kötü alışkanlıklar kazanabileceğine değinen Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel sözler söyleyin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz iyi bir insan olarak yetişecektir. Hayattaki en mutlu ve huzurlu kişiler, başkalarına yardım edenlerdir. Başarısızlığın, başarı için bir başlangıç olduğunun bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarıyı isterken de sıkıntısı olanlara yardım etmek için isteyin. Yoksa intikam için, ihtiras için için gelen başarıdan hayır gelmez. Başarının yüzde 80 oranında arkadaş çevresine bağlı olduğunu unutmayın. ÖSS'de ilk 50 içine giren öğrencilerle görüştüklerinde, hepsinin başarıya inanan arkadaş çevrelerinin olduğunu gördük."

Konferansa, Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Kırpık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın sonunda, Halit Ertuğrul'a yöreye has dokuma kilim hediye eden Kaymakam Yosunkaya, sosyal etkinliklerin yok denecek kadar az olduğu ilçeye gelerek çocuklara ve velilere yönelik faydalı bilgi verdiği için kendisine teşekkür etti.

Muhabir: Menderes Özat/ Mutlu Bozdağ/ Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Tevfik Işık - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sumbas'ta Aile Konferansına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement