Suruç ve Adıyaman'daki Terör Saldırıları - Son Dakika
Yerel

Suruç ve Adıyaman'daki Terör Saldırıları

Adıyaman'da 152 sivil toplum kuruluşu, kentte ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi.

24.07.2015 17:05

Adıyaman'da 152 sivil toplum kuruluşu, kentte ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu öncülüğünde bir otelin toplantı salonunda bir araya gelen 152 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, saldırıları kınadı.

Platform adına açıklama yapan Memur-Sen Şube Başkanı Ali Deniz, terör olaylarının herkesi derinden yaraladığını söyledi.

Adıyaman ile Türkiye'de yaşatılmak istenen toplumsal ayrışma, çatışma ortamlarını engelleme ve birlikte yaşama iradesini göstermeye çalıştıklarını vurgulayan Deniz, kentin, tarihi boyunca farklı kimlikleri bünyesinde barındırdığına işaret etti.

Bazı medyanın Türkiye ve Adıyaman'ı terör bölgesi gibi göstermeye çalıştığını savunan Deniz, şunları kaydetti:

"Bu basın kuruluşlarını ahlak ilkelerine uymaya, toplumun güvenliğini tehdit eden yaklaşımlardan vazgeçmeye davet ediyoruz. Adıyaman insanı, yüzyıllardır sürdürdüğü kardeşliğine ihanet etmeyecektir. Şehrimiz, tarihine, kültürüne, sevgisine ve saygısına yaslanarak, dün olduğu gibi bugün de huzur ve barışını koruyacaktır. Gün, suçlama değil sorumluluk alma zamanıdır. Bugün büyük senaryolarda figüran roller alma yerine, bu toprakların asli unsurları olarak oyunu bozma vaktidir. Milletimize düşen görev, sağduyulu olmak, terör örgütleri ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç ve Adıyaman'daki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement