Tarihi Sevdiren Adam Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tarihi Sevdiren Adam Okurlarıyla Buluştu

Tarihi Sevdiren Adam Okurlarıyla Buluştu

Anılarındaki Türkiye’yi anlatan Yavuz Bahadıroğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya geldi.

24.05.2015 14:59

Anılarındaki Türkiye'yi anlatan Yavuz Bahadıroğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geldi.

7. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, "Anılarımdaki Türkiye" adını taşıyan son kitabı ile okurlarıyla buluştu. Çocukluğundaki Türkiye'yi kendine has üslubuyla ve hoş sohbeti ile anlatan Bahadıroğlu, "Ülkenizde gizli yasaklar varsa ve özgür değilseniz bir yere ulaşamazsınız. İnsanların beyinleri yerine eğitimle uğraştığınızda o zaman gelişmiş olursunuz" şeklinde konuştu.

Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu'nda okurlarıyla buluşan Yavuz Bahadıroğlu, "Anılarımdaki Türkiye" adlı son kitabını anlattı. Bahadıroğlu, kitabının torunu ile yaptığı röportajın sonunda çıktığını söyledi. Bahadıroğlu, "Torun sordu ben yanıtladım. Bu kitap bir anlamda dede torun sohbeti sonucu çıktı" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ideolojik bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Yavuz Bahadıroğlu, "Bu ülkede devlet size ne olmanız gerektiğini söyler. Bu tanzimattan bugüne böyledir. Bütün insanlar laik olmak zorundadır. Ben değilim dediğinizde, ki bunu ilk rahmetli Özal söyledi, başınız belaya girer. Farklı düşünülebileceğini anlamayan bir devlet yapımız var" dedi.

Söyleşisinde, "Gizli yasaklar varsa özgür değilsiniz" diyen Bahadıroğlu, "Tarihçiler için de bu geçerli. Açılmayan arşivler varsa ve burası özgür diyorsanız bu inandırıcı olmaz. Abdülhamit birilerine göre hakanken neden birilerine göre de kızıl padişahtır. Neden kin duyulur. Tarih bilgi ve belge üzerinden gider. Tarihçi bilgiye nefretle girmez" dedi.

Bahadıroğlu, özellikle yakın tarihle ilgili bilinmeyen pek çok şey olduğunu ifade etti. "Necip Fazıl öldüğünde üzerinde 18 yıllık suç vardı ve suçlarından biri de Mustafa Kemal'i Anadolu'ya gönderen Sultan Vahdettin'dir demekti. O zaman bu suçtu. Şimdi doğru olduğu yönünde belgesini yayınladık. Utanmıyor mu o gün Necip Fazıl'ı mahkum edenler. ya da Menderes'i asarak elimize ne geçti. Türkiye daha mı ileriye gitti. Nazım Hikmet'i bu ülkeden sürdük de ne oldu. Ama kimse ne Necip Fazıl'ı, ne de Menderes'i asanı hatırlamıyor. Ama bu insanlar halen hatırlanıyor" şeklinde konuştu.

Özgürlük ve demokrasinin önemine yönelik değerli söyleşisinde Yavuz Bahadıroğlu, son olarak insanların beyinleriyle uğraşmak yerine eğitimle uğraşmanın ülkeyi ileriye götüreceğine dikkat çekti. "Bırakın herkes fikir mücadelesi versin" diyen Bahadıroğlu, "Yüce Allah, Hz. Peygamberine kötü söz söyleyene dahi rızkını veriyor da biz kim oluyoruz. Biz o kişiye karşı ancak kendi duruşumuzu korumakla mükellefiz" dedi. Sohbetin ardından Yavuz Bahadıroğlu, Nesin Yayınları standında okurları için kitaplarını imzaladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Sevdiren Adam Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement