Tarık Buğra Vefatının 20. Yılında Anılacak - Son Dakika
Yerel

Tarık Buğra Vefatının 20. Yılında Anılacak

Tarık Buğra Vefatının 20. Yılında Anılacak

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tarık Buğra, Çarşamba günü Akşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin ortak düzenlediği etkinlikle anılacak.

24.02.2014 15:20

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tarık Buğra, Çarşamba günü Akşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin ortak düzenlediği etkinlikle anılacak.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, Akşehirli ünlü Yazar Tarık Buğra'yı anmak ve onu genç kuşaklara daha iyi anlatabilmek amacıyla Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi ile bir panel düzenlediklerini belirterek, tüm Konyalıları panele davet etti.

SÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Gür de Tarık Buğra'ya vefa örneği olarak Fakültelerindeki en büyük dersliğe onun adını vereceklerini vurgulayarak, "Eserleriyle yakın tarihimize ışık tutan, insanımızı anlamaya ve anlatmaya çalışan Tarık Buğra gibi önemli bir değerimizin adının yaşatılması, yeni nesillere tanıtılması yolunda bu uygulamamızın faydalı olacağı kanaatini taşıyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında SÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümündeki bir dersliğe törenle "Tarık Buğra" adı verilecek. Ayrıca, Tarık Buğra'nın doğum yeri olan Akşehir'de "Vefatının 20. Yılında Tarık Buğra" konulu bir panel düzenlenecek.

Panele, Yazar Beşir Ayvazoğlu ve Prof. Dr. Fatih Andı konuşmacı olarak katılacak. Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek panel, saat 14.30'da başlayacak. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarık Buğra Vefatının 20. Yılında Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement