Tavşanlı'daki Çatak Mevkisi, Eşsiz Manzaralar Sunuyor - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'daki Çatak Mevkisi, Eşsiz Manzaralar Sunuyor

İlkbaharın Gelmesiyle Kış Uykusundan Uyanan Doğa, Yeşillenmeye Başlayan Kırları ve Sarı Çiğdem Çiçekleriyle Tutkunlarını Bekliyor.

02.03.2011 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkbaharın gelmesiyle kış uykusundan uyanan doğa, yeşillenmeye başlayan kırları ve sarı çiğdem çiçekleriyle tutkunlarını bekliyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Balıköy beldesi çevresinde 1700 metreyi aşan rakımıyla Anadolu'da geyiklerin doğal yaşam alanları arasında yer alan Çatak mevkisi, upuzun çam ağaçları ve geniş düzlükleriyle Anadolu'nun batısındaki tabiat harikası bölgelerden biri konumunda bulunuyor.

Dağ köylerinden geçen patika yollar izlenerek güçlükle ulaşılan bu mevki, yaban hayatının özelliklerinin korunmasının yanı sıra sahip olduğu devasa çam ağaçları ve dereleriyle ilde tabiat tutkunlarının sıkça ziyaret ettiği yerlerden biri olarak dikkati çekiyor.

Şubat ayının sonlarında beyaz kar örtüsü silinen mevkiye ilkbaharın gelmesi, yeşil ve sarı renklerin tonlarının hakim olduğu görüntüsüyle ziyaretçilerine farklı bir ortam sunuyor.

Toprağı yararak yüzeye çıkan sarı çiğdem çiçeklerine iğne yapraklı ağaçlar ile kırların yeşilinin eşlik etmesi, özellikle doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor. Amatör fotoğraf tutkunları, bölgeye gelerek hem geyikleri hem de sabahları etkili olan pusun kaybolduğu öğle vaktinde sarı ve yeşil renklerin oluşturduğu manzarayı görüntülüyor.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'daki Çatak Mevkisi, Eşsiz Manzaralar Sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement