Toplum Destekli Polis, Vatandaş ve Öğrencilerle Bir Araya Geliyor - Son Dakika
Yerel

Toplum Destekli Polis, Vatandaş ve Öğrencilerle Bir Araya Geliyor

Toplum Destekli Polis, Vatandaş ve Öğrencilerle Bir Araya Geliyor

Antalya’nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ekipleri, ilçe merkezindeki mahalle ve okullarda vatandaş ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunları dinliyor.

29.09.2014 10:38

Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ekipleri, ilçe merkezindeki mahalle ve okullarda vatandaş ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunları dinliyor.

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis ekipleri, ilçe merkezindeki mahalleler ve okullarda vatandaşlar ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinliyor. İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, polisin iki temel görevi olduğuna işaret ederek, bunlardan birinin önleyici, diğerinin ise adli hizmetler olduğunu söyledi. Polisin daha çok adli hizmetlerle tanındığını belirten Ağlamaz, "Modern polislik, önleyici hizmetlere daha fazla misyon yükleyen, daha fazla görev veren ve dünyada kabul gören bir sistem" dedi.

Toplum Destekli Polislerin, toplum psikolojisi, aile ilişkileri, beden dili, suç analizi ve benzeri konularda eğitim alan personel arasından seçildiğini ifade eden Ağlamaz, polislerin, muhtar, okul idarecileri ve vatandaşlarla iletişim kurarak sorunlarını dinlediğini belirtti. Ağlamaz, "Toplum Destekli Polis ekipleri, mahallenin bir nevi röntgenini çekerek o ilçe bünyesinde, o mahallede hangi tür sorunların yaşandığını ortaya koyar ve bununla ilgili çözüm önerileri geliştirir. Toplum Destekli Polislerimiz, mahalledeki güveni sağlamak amacıyla halkla birebir iletişimde bulunan, her an onların yanında olan ve sorunlarını bilen polis gücü demektir. Bunlar, motosikletli, özel üniformalı, kendi çalışma alanlarında özel eğitim almış olan polislerdir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplum Destekli Polis, Vatandaş ve Öğrencilerle Bir Araya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement