Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika
Yerel

Toplum Yararına Çalışma Programı

İŞKUR Amasya İl Müdürü Yılmaz: "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, bin kişiyi istihdam edeceğiz"

25.09.2013 15:38

İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, bin kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında başlayan "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamanda Amasya'da bugüne kadar ki en büyük istihdamı bin kişilik bir istihdam sayısı ile bu yıl sağlayacaklarını ifade etti.

Söz konusu programdan yararlanacak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen işsizlerin başvurularını bugün itibariyle almaya başladıklarını belirten Yılmaz, "Amasya merkez ve ilçelerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında toplum bin kişi istihdam etmek için çalışmalarımıza başladık. Bugün itibariyle başvurular alınmaya başlandı. Duyurumuz 25 Ekim tarihine kadar 10 gün ilanda kalacak. Noter kurası akabinde 10 Ekim tarihinde il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 9 ay boyunca bin kişi iş başı yapacak" diye konuştu.

En çok istihdamın İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine olacağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"İşsizlerimiz kadın erkek ayrımı yapmaksızın başvurularını yapabilir. İstihdam edilecek personelin ücretleri ve Sosyal Güvenlik Primleri İş-Kur tarafından finanse edilecek. Daha çok Belediyeler, Özel İdare, Orman İşletmesi, il Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Milli Eğitim gibi kamu kuruluşlarında istihdam sağlanacak. İlk gün olmasına rağmen programa oldukça yoğun bir ilgi var. Bu şekilde işsizlerimize iş, kamu kurum ve kuruluşlarında ise ihtiyacın giderilmesi sağlanmış olacak. Kaynağımız hazır. 13.5 milyonluk. 2014 asgari ücret belli olduğunda merkezi yönetim tarafından söz konusu kaynağa ilave edilecek. 2009 yılından bu yana "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında ilimize gelmiş en büyük rakam. Geçmiş yıllardaki istihdam rakamlarını topladığınızda bile bin kişilik bir rakam etmiyor." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement