Trabzon'daki Su Kesintisi - Son Dakika
Yerel

Trabzon'daki Su Kesintisi

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Beklenmedik boru patlamasından ötürü Trabzon planlanandan 24 saat fazla susuz kaldı"

19.01.2014 16:49

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beklenmedik boru patlamasından ötürü Trabzon'un planlanandan 24 saat fazla susuz kaldığını bildirdi.

Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 16 Ocak'tan itibaren Trabzon Belediyesinin ana ishale hattının deplase edilmesi sonrasında kesileceği ve üç gün sonra verileceği bildirilen suyun, 17 Ocak Cuma saat 19.30'dan itibaren şehre verilmeye başlandığı ve kentin büyük kısmında su aktığı belirtildi.

Açıklamada, 18 Ocak Cumartesi sabah saatlerinde daha önce kaynak yapılan boruların birinde meydana gelen patlama neticesinde yeniden suyun kesildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Aynı gece patlayan borunun tamirinden sonra, kente saatte 6 bin 650 metreküp su verilmeye başlandı. Suların verilmeye başlamasından sonra gece saat 03.00 sıralarında Değirmendere, Ayasofya, Yenimahalle, Fatih, Hızırbey, Yalı ve Beşirli Mahallesi gibi alçak kesimlerde sular akmaya başlarken, sabah saatlerine kadar şehrin orta yüksek kesimleri olan Yeşiltepe, Çömlekçi, Aydınlıkevler alt kısmı, Kemerkaya, İnönü, 1 ve 2 Nolu Erdoğdu, Yenicuma, Üniversite, Bostancı, Kaymaklı ile Kalkınma Mahallesi ve Boztepe'nin alt kısımlarına su verildi."

Vatandaşların aşırı tüketimi, apartmanların özel depolarının doldurulması neticesinde su talebini karşılamakta zorlanan Trabzon Belediyesi'nin, şehrin yüksek kesimleri olan Karşıyaka, Soğuksu, 3 Nolu Erdoğdu, Boztepe ve Beşirli Mahallesi'nin üst kısımlarına su ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiği ifade edilen açıklamada, Esiroğlu'ndaki su arıtma tesislerinin yüzde yüz kapasite ile çalışması neticesinde şehrin yüksek kesimlerinin tamamına bu akşama kadar su ulaştırılacağı belirtildi.

Açıklamada, Gümrükçüoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:

"Beklenmedik boru patlamasından ötürü Trabzon planlanandan 24 saat fazla susuz kaldı. Karayollarımızın Maçka yolunun yapım çalışmaları nedeniyle ana ishale hattının deplase edilmesi için daha önce üç gün sürmesi planlanan su kesintisi yoğun çalışma ile 1,5 günde bitirildi ve şehre su verildi. Çalışma yapılan bölgedeki bir borunun patlaması neticesinde Trabzon'a bir gün daha su verememiş olduk. 18 Ocak gece yarısından itibaren Trabzon'a yeniden su verdik. 19 Ocak Pazar günü akşam saatlerine kadar en yüksek kesimlerine su ulaşmış olacak. Halkımızın anlayışına teşekkür ediyor ve bu patlamaya bağlı gecikmeden dolayı özür diliyoruz." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'daki Su Kesintisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hakan aslan: böyle rezillk yok saat 23:18 hala su yok bu nasıl büyükşeir olmaktır insanlara bu çektirdikleriniz hangi vicdana sıgar 3 0 Yanıtla

Advertisement