Trabzon Valisi Öz'ün İlçe Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Trabzon Valisi Öz'ün İlçe Ziyaretleri

Öz: "Vakfıkebir limanı, sahil yolu, yaylaları ve özellikle de ekmek gibi benzeri alanlarda oluşturduğu markasıyla önemli bir ilçemizdir"

17.01.2014 15:35

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vakfıkebir ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve İlçe Belediye Başkanı Hayri Birinci'nin de eşlik ettiği ziyarette Vali Öz, Vakfıkebir Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

Kaymakam Arısoy'dan kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi alan Öz, Vakfıkebir'in bölgenin en önemli yerleşim yerlerinden birisi olup Büyükliman bölgesinin de merkezi olduğunu söyledi.

Öz, Trabzon'un tarihinde önemli izleri olan bir yerleşim birimi olduğunu belirterek, "Vakfıkebir limanı, sahil yolu, yaylaları ve özellikle de ekmek gibi benzeri alanlarda oluşturduğu markasıyla önemli bir ilçemizdir. Bugün burada ilçemizde yapılmakta olan yatırımların genel değerlendirmesini yapmak için toplandık. İlçemizde iki ay önce Başbakanımızın da katılımıyla sağlıktan, eğitime ve diğer kırsal altyapı tesislerine kadar toplu açılışlar yaptık" dedi.

Devam eden önemli yatırımların olduğunu da ifade eden Öz, "Eğitim alanında büyük yatırımlarımız var. Yeni okullarımız var. Yaklaşık 25 milyon liralık Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yatırımı var ve bu yatırım bölgeye önemli bir vizyon katacak" diye konuştu.

Öz, Vakfıkebir'de en önemli sorunun Organize Sanayi Bölgesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Trabzon'da daha önce altyapısı yapılan Beşikdüzü OSB ile birlikte, doluluk oranına erişmiş olan Arsin OSB ve altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş Şinik OSB var. OSB'lerle ilgili mevzuatta belirtilen bir oran var. Bu oranın üstünde tahsis ve yatırım gerçekleşmediği takdirde yeni yatırımlara sıkıntı doğuyor. Onun için bir yandan Beşikdüzü OSB'deki parsel dağılımını hızlandırarak tamamlayamaya gayret gösterirken bir yandan da Şinik OSB'nin yol konusunda belli bir mesafe almak ve yatırımcıları davet etmek istiyoruz ki oradaki arsa parsel tahsislerini yapalım."

Vakfıkebir OSB'nin kamulaştırılması konusunda da çalışmaların sürdürüldüğüne dikkati çeken Öz, "Burası ufkumuzu açacak ve ilçenin kaderini etkileyecek. Büyükliman adına da yakışan bir yatırım alanı olacak. Konum olarak da gayet güzel bir noktada. Bakanlığın yatırım programına alınması konusunda çalışmaları birlikte takip edersek güzel bir mesafe alırız" dedi.

Konuşmaların ardından Arısoy, Vali Öz'e üzerinde isminin yazıldığı Vakfıkebir ekmeği hediye etti.

Toplantının ardından Öz ve beraberindekiler, Vakfıkebir Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Hayri Birinci'den ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Belediye ziyaretinin ardından Vali Öz, esnafla bir araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi ek binası inşaatında da incelemelerde bulunan Öz, acil serviste tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Valisi Öz'ün İlçe Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement