Tübitak'tan Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi'ne Birincilik Ödülü - Son Dakika
Yerel

Tübitak'tan Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi'ne Birincilik Ödülü

Tübitak\'tan Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi\'ne Birincilik Ödülü

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak düzenlediği proje yarışmasında 'fen' dalında 1.'lik ödülüne layık görüldü.

14.05.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak düzenlediği proje yarışmasında 'fen' dalında 1.'lik ödülüne layık görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklara sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri artırarak yaygınlaştırmak amacıyla TÜBİTAK ile ortaklaşa yürüttüğü, "İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Bu Benim Eserim" isimli proje çalışmasının 8.'si yapıldı. Bu kapsamda, Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi 'fen' dalında 1. olarak büyük bir başarı kazandı. Türkiye genelinde yapılan 78 bin 887 proje başvurusunda, "Bor Bileşikleri ile Hazırlanan Çözeltilerin Hücre Bölünmesine Etkileri" isimli projeleriyle ilk yüze girerek Ankara finalinde yarışmaya hak kazanan Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi, en iyi ilk 50 proje içinde yer alarak Balıkesir'e birincilik getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda gerçekleştirilen final sergisinin ardından düzenlenen törende dereceye giren öğrenciler Hilal Begüm Ceylan, Sedef Alkan ve danışman öğretmen Leyla Ayverdi ödüllendirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, "'Bu Benim Eserim' isimli proje yarışmasında elde ettikleri dereceyle İlimizin gururu olan öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" diyerek memnuniyetini ifade etti.

(YU)

14.05.2013 10: 47: 52

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tübitak'tan Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi'ne Birincilik Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement