Türkiye'de Sendikacılığın Durumu... - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Sendikacılığın Durumu...

Türkiye\'de Sendikacılığın Durumu...

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Memur-Sen'in, 707.652 üyeyle en çok üyeye sahip ve yetkili Konfederasyon sıfatını rakipleriyle arayı daha da açarak sürdürdüğünü söyledi.

08.07.2013 18:37

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Memur-Sen'in, 707.652 üyeyle en çok üyeye sahip ve yetkili Konfederasyon sıfatını rakipleriyle arayı daha da açarak sürdürdüğünü söyledi.

Mehmet Emin Sofuoğlu, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2013 Temmuz İstatistikleri Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir açıklama yaptı. Sofuoğlu, üye sayılarının ideolojik sendikacılığın çöküşünü, akademik sendikacılığın yükselişini belgelediğinin altını çizdi. Memur-Sen'in üye sayısı itibariyle en çok üyeye sahip ikinci ve üçüncü sıradaki konfederasyonların üye sayısının toplamından daha fazla olduğunu belirten Sofuoğlu, " Memur-Sen büyümeye, Kamu-Sen yerinde saymaya, KESK ise küçülmeye devam ediyor. Kamu görevlileri sendikaları ile Konfederasyonlarının 2013 yılı üye sayıları, 6 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. 28869 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan sonuçlara göre Memur-Sen, 707.652 üyeyle en çok üyeye sahip ve yetkili Konfederasyon sıfatını rakipleriyle arayı daha da açtı. 2013 yılı üye sayıları, Memur-Sen'in 707.562 üyeyle beşinci kez yetkili konfederasyon olmasını sağlamıştır. Memur-Sen 707.562 üyeyle, sendika üyesi kamu görevlilerinin yüzde 48.20'si temsil etmektedir. Yani neredeyse iki sendika üyesi kamu görevlisinden biri Memur-Sen'e üyedir. Bunun anlamı, Türkiye'de kamu görevlileri sendikacılığının kamu görevlileri tarafından Memur-Sen ve diğer konfederasyonlar şeklinde bir kategorik içeriğe kavuşturulmasıdır. Kamu görevlilerinin fark yaratan sendikacılık beklentisini karşılayan Memur-Sen, fark yaratmaya ve rakipleriyle farkı açmaya dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir." şeklinde konuştu.

6 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan sendika üye sayılarına ilişkin Tebliğ, 1 Ağustos tarihinde başlayacağını hatırlatan Sofuığlu, "2014-2015 dönemi toplu sözleşme görüşmelerinde masaya oturacak yetkili sendikaları da belirlemiştir. Buna göre, toplu sözleşme masasında; Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Büro-Memur-Sen, Toç-Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen olmak üzere Memur-Sen'e bağlı on sendika yetkili sendika sıfatıyla yer alacak. Bir başka ifadeyle, toplu sözleşme masasına bağlı sendikalarıyla birlikte Memur-Sen hakim olacak. Buna bağlı olarak, toplu sözleşme masasına KESK'e bağlı bir sendika oturabilecek, Kamu-Sen'e bağlı hiçbir sendikaysa masada yer almayacak. Kamu-Sen ve KESK'in bu hazin durumu, kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayamamanın ve kendilerine sağlanan ayrıcalıklarla elde ettikleri yetkiyi kamu görevlilerine kazanım üretmek yerine millete kumpas kuran mahfiller için tüketmek ısrarlarının ürünüdür"ifadelerini kullandı.

GENEL TOPLU SÖZLEŞMEDE SUNACAĞI TALEPLERİ SIRALADI

Sofuoğlu açıklamasının devamında kamu görevlilerini genelini ilgilendiren ve genel toplu sözleşmede masaya sunacağı talepleri şöyle sıraladı: "4/C'lilerin özlük, mali ve sosyal haklarında iyileştirme yapılarak kadroya geçirilmesi, 666 sayılı KHK kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi ve ücretlerde (özellikle ek ödemede) adaletin sağlanması, aile yardımından emeklilerin de yararlandırılması, Maaş ve ücret kalemlerinin tamamının emekli maaşına yansıtılması, fiilen gerçekleştirdiğimiz kılık-kıyafet özgürlüğünün hukuken de temini için darbe ürünü antidemokratik Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin kaldırılması, demokrasi için siyaset, emek için grev yasağının kaldırılması, kamu görevlilerinin üzerindeki ağır vergi yükünün hafifletilmesi amacıyla oranların düşürülmesi ve matrahların arttırılması, emekli ikramiyesinin ödenmesindeki 30 yıllık süre sınırının kaldırılması, kalkınmada öncelikle bölgelerde ve personel istihdamında zorluk çekilen hizmet alanlarında görev yapan kamu görevlilerine, pozitif ayrımcılık (ilave tazminat, ilave ek ödeme, ilave özel hizmet tazminatı vb. ödemeler) yapılması, fazla mesai ücretinin ödenmemesi veya sınırlı olarak ödenmesini öngören düzenlemelerin kaldırılması." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Sendikacılığın Durumu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement