Uludere Olayı ve Cizre'deki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Uludere Olayı ve Cizre'deki Gerginlik

Muş İnanç ve Adalet Platformu, Uludere olayları ve Cizre'de yaşanan gerginliklerle ilgili basın açıklaması yaptı.

04.01.2015 15:17

Muş İnanç ve Adalet Platformu, Uludere olayları ve Cizre'de yaşanan gerginliklerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Muş İnanç ve Adalet Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 3 yıl önce 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların faillerin bulunması istendi.

Kürt halkının baskıya, dayatmaya ve çatışmaya değil dayanışmaya ve barışa ihtiyacı olduğu belirtilen açıklamada, "Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim olaylarıyla çeşitli bölgelerde yakılmak istenen fitne ateşi bu kez Cizre'de tutuşturuldu. Çeşitli İslami kesimlere mensup insanların evlerine saldırılar düzenlendi. Evleri saatlerce tarandı. Bazı evler ateşe verildi ve 65 yaşında yaşlı bir amca evinden çıkarken katledilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Kürt halkını iç savaşa sürükleyecek, çözüm ve barış sürecini sabote edecek her türlü girişimden uzak durulması gerektiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"İmkanı, etkisi ve yetkisi olan herkes adil şahitlik sorumluluğunu ihmal etmeden ve gadre uğrayanla mağduru eşitlemeden yakılmak istenen bu ateşe benzin değil, su dökmek için çabalamalı. Son olarak, başta içinde yaşadığımız coğrafya olmak üzere ülkemize, bölgemize ve tüm dünyaya adaletin, tahammülün, barışın, dayanışmanın ve özgürlüğün hakim olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uludere Olayı ve Cizre'deki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement