"Türkiye'de İşsizlik Var Diyenlere İnanmayın" - Son Dakika
Yerel

"Türkiye'de İşsizlik Var Diyenlere İnanmayın"

"Türkiye\'de İşsizlik Var Diyenlere İnanmayın"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Türkiye'de işsizlik var diyenlere inanmayın. Türkiye'de kalifiye eleman sorunu vardır." dedi.

02.05.2014 13:02

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, " Türkiye'de işsizlik var diyenlere inanmayın. Türkiye'de kalifiye eleman sorunu vardır. Kalifiye eleman olan her kimlik iş bulabilme imkanına sahip" dedi.

Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek Uluslararası İşletme Öğrencileri Kongresi başladı. Termal ilçesindeki Termal Otel'de düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Organizasyon Komitesi adına İşletme Fakültesi öğrencisi Salih Faruk Cıbız yaptı.

Ardından söz alan Yalova Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kurt, özverili bir ekip çalışması ile organize edilen kongrede 6 farklı ülkeden 130 katılımcı ve 40 bildiri yayınlanacağını kaydetti. Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay ise kongrenin hayırlı olmasını diledi.

"Ya iyi bir iş adamı ya iyi bir yönetici olacaksınız. Bunun için de kalite gerekiyor." ifadesini kullanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da kalite olmadan hiçbir şeyin olmayacağını belirtti.

Ataş, şöyle devam etti:

"İşveren ve çalışan tarafına baktığınız zaman masanın bir tarafı var bir de öbür tarafı var. İşveren olduğunuz zaman başarılı olmak zorundasınız ve dünya ile rekabet durumundasınız. Rekabet edemezseniz ayakta duramazsınız. Dünyanın gelişen şartlarına göre, teknolojinin gelişen şartlarına göre kendinizi ayarlayamazsanız, yoksa ayakta duramazsınız. Türkiye'de işsizlik yoktur arkadaşlar. Türkiye'de işsizlik var diyenlere inanmayın. Türkiye'de kalifiye eleman sorunu vardır. Kalifiye eleman olan her kimlik iş bulabilme imkanına sahip. 'Ne iş olsa yaparım ağabey' diyen insanlardan hiçbir şey olmaz. Biz milletvekiliyiz, siyasetçiyiz. 37 yıldır siyaset yapıyorum, yaşım 57. Her tür arayan insanlar gelirler, giderler. Ne iş yaparsın diye sorduğumuz zaman, 'vekilim ne iş olsa yaparım' derler. 'Ne iş olsa yaparım' diyen insandan hiçbir şey olmaz. Bir şeyi çok iyi yaparak, 'iyi çay demlerim, iyi yemek yaparım, iyi ütü yaparım, iyi araba kullanırım, iyi bilgisayar kullanırım, iyi boya yaparım gibi bir şeyi söylemek gerekiyor. Her şeyin iyisi olabilmek. Bunu yaptıktan sonra başarısız olma şansınız yoktur, mutlaka başarılı olursunuz."

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise bir öğrencinin başarılı olması için akademik sosyal ve ruhsal zekasını kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Buradaki girişimciliğinizle kazandığınız değerleri hayata atıldığınızda ölçü olacaktır. Hayata atıldığınızda da önceliklerinizi belirleyerek onları doğru şekilde sıralamalısınız. Aksi halde çözüm üretemezsiniz. Bu toplantılar hayatta başarıların önceliğidir" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türkiye'de İşsizlik Var Diyenlere İnanmayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement