Yarıyıl Tatili - Son Dakika
Yerel

Yarıyıl Tatili

Manisa il genelinde toplam 246 bin öğrenci bugün karnelerini aldı.

23.01.2015 17:32

Manisa il genelinde toplam 246 bin öğrenci bugün karnelerini alarak ilk yarı tatiline başladı.

Manisa merkez ilçelerinden Şehzadeler ilçesindeki karne dağıtım töreni, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyelerinin katılımıyla Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Törende konuşan Vali Bektaş, öğrencilerle 4 ay beraber olduklarını ve okulda aile ortamı oluşturmaya çalıştıklarını belirterek "Karne hem eğitim sistemimizin hem aile yapımızın hem de öğrencimizin okulda harcadığı zamanın bir göstergesi olmaktadır. Herkes üzerine düşen payı almalı ve yolumuza bu şekilde devam etmeyi başarmalıyız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri tarafından sınıflara geçilerek öğrencilere karneler dağıtıldı.

Saruhanlı

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, ilçenin Mütevelli Mahallesi İlköğretim Okulunda karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karnelerini verdi.

İlçe genelinde 54 okulda 6 bin 313 öğrenciye 602 öğretmenin eğitim verdiğini belirten Kaymakam Kanyılmaz, 4 ay süren eğitim maratonunun 24 Ocak Cuma günü tamamlandığını, ikinci eğitim döneminin 9 Şubat Pazartesi günü başlayacağını kaydetti.

TEOG sınavlarında öğrencilerin başarısına katkı sağlayan öğretmenlere de başarı belgesini veren Kaymakam Kanyılmaz, daha sonra ilçe protokolü ile öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Demirci

Demirci merkez ve mahallelerindeki 6 bin 904 öğrenci karnelerini aldı.

Demirci Kaymakamı Atila Kantay ve Belediye Başkanı Selami Selçuk karne törenine katıldı.

Öğrencilerin tatili iyi değerlendirmesini isteyen Kantay, "2015 yılının ilk karneleri bugün öğrencilerimize dağıtıldı. Bol bol kitap okuyarak, zihinlerini dinlendirerek geçirmelerini tavsiye ediyorum. İkinci eğitim döneminde zinde bir şekilde dinlenerek girmelerini istiyorum" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yarıyıl Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement