Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, bir okulda düzenlenen törenin ardından, dönemin ilk dersini öğrencilerle birlikte dinledi.

19.09.2011 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, bir okulda düzenlenen törenin ardından, dönemin ilk dersini öğrencilerle birlikte dinledi.

Şanlıurfa'da eğitim sezonunun açılışı dolayısıyla Halide Nusret Zorlutuna İlköğretim Okulunda gerçekleşen etkinlikte, okul öğretmenleri günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı, öğrenciler ise şiir okudu.

Törende bir konuşma yapan Vali Güvenç, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Sevgili öğrenciler sizler birer fidansınız, bizim geleceğimizsiniz, sizler bu ülkenin teminatısınız. Eğer sizler iyi eğitilirseniz, bizler sizlere iyi yatırım yaparsak, bu coğrafya, bu ülke yarının dünyasında çok daha önemli yerlerde olacak, lider ülke olacak. Hayati konumuz sizlerin iyi eğitilmesidir, onun için lütfen derslerimizi, okulumuzu, öğretmenimizi önemseyelim kendimizi ve ailelerimizi önemseyelim. Değerli öğretmenlerim sizlere pırıl pırıl işlenmek üzere elmaslar teslim ediyoruz. Sizlerden sadece sınıfta ders vermeyi beklemiyoruz, yeri geldiğinde annelik, yeri geldiğinde babalık bekliyoruz. Öğretmenlik bir özveri mesleği, bir sevda mesleği, fedakarlık mesleğidir. Onun içindir ki öğretmenlik tüm mesleklerin anasıdır ve en kutsal meslektir."

Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin de, eğitim için sarf edilen çabanın bir anlam ifade edebilmesi için herkesin katkı sunması gerektiğini ifade etti.

Öğretmen ve yöneticilerin bireysel mücadelelerinin toplam başarıya önemli fayda sağladığını dile getiren Şahin, yeni sezonda tüm eğitimcileri, yeni bir gayretle mücadele ortaya koymaya davet etti.

Daha sonra törene katılan Vali Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve diğer protokol üyeleri, okulun bir sınıfında yılın ilk dersini birlikte dinledi.

Bir gazetecinin okul çıkışında velilerin öğrenci formalarının yüksek fiyatla satıldığı konusunda şikayetleri olduğunu dile getirmesi üzerine Vali Güvenç, forma konusunun bütün illerde zaman zaman şikayet konusu olduğunu belirterek,

"Formalar belirli yerden alınıyor diye iddia edilir, niye zorunlu diye iddia edilir, Şanlıurfa için söylemiyorum. Forma konusunda genelde bir sıkıntımız olduğunu düşünüyorum. Umarım önümüzdeki dönemde bunu çözeriz, rahatlatırız" dedi.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement