5. Koçluk Konferansı, Katılımcılarda "İz Bırak"Tı - Son Dakika
Basın Bültenleri

5. Koçluk Konferansı, Katılımcılarda "İz Bırak"Tı

5. Koçluk Konferansı, Katılımcılarda "İz Bırak"Tı

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından profesyonel koçluk sanatını, bilimini ve mesleğini tanıtmak ve ilerletmek amacıyla düzenlenen 5. Koçluk Konferansı, bu yıl 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Point Hotel Bosphorus'ta gerçekleşti.

24.05.2016 10:05

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından profesyonel koçluk sanatını, bilimini ve mesleğini tanıtmak ve ilerletmek amacıyla düzenlenen 5. Koçluk Konferansı, bu yıl 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Point Hotel Bosphorus'ta gerçekleşti.

Konferansa koçluğa merak duyan ve bu alandaki fırsatlar ve gelişmeler ile ilgilenen liderler, yöneticiler, insan kaynakları profesyonelleri, koçlar, iletişimciler, sporcular, eğitimciler, iş adamları, girişimciler, gazeteciler ve akademisyenler katıldı. "İz Bırak" temasıyla düzenlenen 5. Koçluk Konferansı'nda sahnede Alexandra Montgomery ve Neil Scotton gibi koçluk alanında Avrupa'da ve dünyada tanınmış isimler yer aldı. Toplantıda sadece koçlar değil, kendi alanlarında marka olmuş kişiler de söz aldı. Bu isimler arasında Televizyon Yapımcısı Enver Aysever, Estima Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Hasan Tanla, TOYOTA Pazarlama A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman, Stratejik İletişim ve Kurum İtibarı Yönetimi Uzmanı Salim Kadıbeşegil ve Gazeteci Elif Dağdeviren de vardı.

Konferans kapsamında gerçekleştirilen panellere Reklamcı ve Eğitmen Ahmet Akın ile Profesyonel Koçlar Aylin Sofia Deniz ve Zeynep Balcı moderatörlük yaptı. Programdaki toplam üç panelde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Mete Meleksoy, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Selman Behmuaras ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya'nın yanı sıra Endüstri Tasarımcısı ve Oyun-Oyuncak Tasarımı Uzmanı Hakan Diniz, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebru Dorman ve Yatırım Bankeri Aslı Han Gedik yer aldı. Türkiye'de doğal ürünler konusunda bir marka haline gelen İpek Hanımın Çiftliği kurucusu Pınar Kaftancıoğlu da ekibiyle beraber katıldı. Konferansın sunuculuğunu ise, Gazeteci ve Televizyoncu Sevinç Satıroğlu gerçekleştirdi.

Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan konferans konuşmacılarından; 2004 yılından bu yana başarılı liderlik, koçluk ve eğitimcilik gibi alanların önde gelen isimlerden biri olan Neil Scotton, "Daha iyi bir dünya için katalizör olarak koçluk" başlığı altında yaptığı konuşması ile konferansta dikkatleri üzerine çekerek inovatif fikirleri ile katılımcılara ilham oldu. Konferansta İstanbul Lyndyhoppers grubu ise sürpriz bir dans gösterisi ile katılımcıların enerjisini yükseltti.

Bir diğer isim ise Alexandra Montgomery idi. İşletme, İnsan Kaynakları Yönetimi, Diller ve Ontolojik Koçluk, Duygusal Zeka, Nöro Lingustik Programlama üzerine uluslararası akademik kalifikasyona sahip olan ve Montgomery; yaptığı konuşmasında günümüz kurumlarında yaygın bir şekilde yer alan eril odaklı liderlik yaklaşımlarının aksine feminen odaklı bir yapı ile maskulen yaklaşımın dengelenmesi, bütünsel bir açıyla değerlendirilmesine yönelik yaklaşımlar sundu. "Güçlü feminen liderlik için koçluk" başlıklı konuşmasında Montgomery, aynı zamanda kültürler aşırı kadın arketipler ile örneklendirmelere yer verdi. Montgomery, sahnede gerçekleştirdiği uygulamalarla nasıl daha güçlü lider olunabileceğini gösterdi.

5. Koçluk Konferansı'nın, koçluk mesleğinin gelişimi için önem teşkil eden bir etkinlik olduğunu anlatan ICF Türkiye Başkanı Naci Demiral, konuşmasında "İz Bırak"manın önemine değinerek başladı. Demiral, "Yakın bir geçmişte Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe'de insanlık tarihini 12 bin yıl öncesine taşıyan izler bulundu. İz bırakmak için kalem sizde olmalı. Hayatı oynamak, dışa yönelik bir yolculuktur. Kendini anlamak ise içe yöneliktir. İnsanı anlamak, hem içe hem de dışa yönelik bir yolculuktur. Bu yolculuk uyum ve bilgelik getirir. Yukarıdan baktığınızda hayat kaç tane 'keşke' ve kaç tane 'iyi ki' cümlesi kurduğunuza bağlı bir süreçtir. Bu etkinliği gerçekleştirmemizde emeği geçen sponsorlarımıza, konuşmacılarımıza, katılımcılarımıza ve ICF Türkiye komitesine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) ve 5. Koçluk Konferansı hakkında bilgi almak için www.koclukkonferansi.com ve www.icfturkey.org adresleri ziyaret edilebilir.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri 5. Koçluk Konferansı, Katılımcılarda 'İz Bırak'Tı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement