Kristal Elma Ödüllerine Rekor İlgi - Son Dakika
Basın Bültenleri

Kristal Elma Ödüllerine Rekor İlgi

Kristal Elma Ödüllerine Rekor İlgi

BASIN BÜLTENİDİR.

01.07.2010 18:47

BASIN BÜLTENİDİR.

Küresel krize inat, maksimum üretim, maksimum yaratıcılık, maksimum ödül!

22. Kristal Elma’ya Rekor Katılım;

1160 adet eser, 90 farklı kategoride yarıştı...

Türk reklam dünyasının Oscar’ı olarak nitelendirilen Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri Yarışması 22. yılında 1160 eser başvurusuyla rekor bir katılıma imza attı. 22. Kristal Elma Ödülleri 30 Haziran’da Suada’da yapılan görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

30.06.2010 – İstanbul) - Kristal Elma 22. Yıl Ödül Töreni İstanbul’un en gözde mekanlarından olan Suada’da gerçekleştirildi. Her yıl reklam sektörünün neredeyse tamamını bir araya getiren törenin sunuculuğunu bu yıl Demet Evgar- Emre Karayel ikilisi yaptı. Kutlama niteliğinin yanı sıra en önemli sektörel buluşma ortamı olma özelliği de taşıyan gece, Virgin Radio Kristal Parti ve dünyaca ünlü DJ Nicholas Sechaud ile sürdü. Gecede Turkish Airlines ve Turkcell konuklar için katılımlı oyunlar düzenledi.

Gecede konuşma yapan Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan, İngiltere’deki bir araştırmaya göre, reklam yaratıcılığı ve başarılı iş sonuçları arasında anlamlı bir bağ tesbit edildiğine işaret ederek, yaratıcı yarışmalarda ödül kazanan kampanyaların iş başarısı sağlamada 11 kez daha etkili olduğunu belirtti. Şardan, Reklamcılar Derneği olarak, bu yıl 22.’si düzenlenen Kristal Elma’nın ülkemizde yaratıcılığın değer kazanmasında önemli bir işlev üstlendiğini de belirtti.

Bu yılki Ana Seçici Kurul başkanlığını Kurtcebe Turgul – Medina Turgul DDB üstlendi. Ana kurul yanında oluşturulan özel kurullarla jüri üyeleri sayısı 47’ye ulaştı.

Ana Seçici Kurul Üyeleri: Ali Batı- DDB & Co, Doğan Yarıcı – Art Grup, Emre Kaplan – TBWA İstanbul, Emre Noyan – LOWE İstanbul, Gürkan Günaydın – Ogilvy & Mather, İdil Akoğlu Ergülen– Markom Leo Burnett, Murat Işık – Adquarters, Orkun Demirelli – Rafineri, Ozan Varışlı – Y & R Reklamevi ve Team Red, Tarkan Barlas – McCann Ericksonn’dan oluştu.

Reklam Müziği Seçici Kurulu: Cem Yılmaz,Mert Tünay-Jingle-Mingle, Oğuz Kaplangı – Elec-trip, Özkan Uğur ve Rauf Olcay – Wunderman.

Reklam Fotoğrafı Seçici Kurulu: Armağan Birkiye-Propoganda, Fethi İzan-Utopia,, Gökçe Erenmemişoğlu, Kerem Sanlıman – Bomonty

Reklam Filmi Yapımı, Reklam Filmi Yönetmeni Seçici Kurulu: Arzu Köksal – Yorum Publicis, Ender Sevim - Depo Film, Ergin Binyıldız – Grey İstanbul, Mehmet Kurtuluş – Anima, Ozan Açıktan – PTT Film

Dijital Seçici Kurul: Hakan Birgül/ Manadigital (Dijital Seçici Kurul Başkanı), Burak Günsev – Wanda Digital, Cem Batu – Proximity İstanbul, Murat Kalaora – Magiclick, Oğuz Savaşan – Rabarba, Tuna Tiryakioğlu – C-Section, Uğur Şeker – Dijital Büro İstanbul

Yaratıcı Medya Seçici Kurul: Demet İkiler/ Mindshare (Yaratıcı Medya Seçici Kurul Başkanı), Doğan Yarıcı – Art Grup, Ebru Baybars – Optimedia, Hülya İnci – Mediacom, İnanç Dedebaş – Starcom, Oylum Akkoyunlu – Maxus, Selçuk Küçüktopuzlu – Carat

Doğrudan Pazarlama Seçici Kurulu: Elmas Özler – Blue Chip, Gürkan Çanakçı – Manajans JWT, Mehmet Bali – Proximity İstanbul, Murat Karamanoğlu – MAPP, Sinan Günal – Project House, Tarık Akın – Gram İstanbul.

Başvuru ve Özgünlük Komitesi: Armağan Birkiye - Propaganda (Başkan), Oğuzhan Akay - Movida Plus MAP, Oğuz Savaşan - Rabarba, Gökhan Yücel - McCann Erickson, Kaan Ertüz - Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Kristal Elma Ödüllerine Rekor İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement