12. Yalta Toplantısı'nda Suriye Konuşuldu - Son Dakika
Dünya

12. Yalta Toplantısı'nda Suriye Konuşuldu

12. Yalta Toplantısı\'nda Suriye Konuşuldu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 12. Yalta Avrupa Stratejisi Yıllık Toplantısı'nda ana gündem maddelerinden biri Suriye'deki iç savaş oldu.

11.09.2015 22:45

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 12. Yalta Avrupa Stratejisi Yıllık Toplantısı'nda ana gündem maddelerinden biri Suriye'deki iç savaş oldu.

Binlerce Suriyeli çatışmalardan kaçarken analistler Beşar Esad rejimini ve alternatifleri masaya yatırdı. Amerika Birleşik Devletleri Esad'ın koltuğunu bırakmasını savunurken Rusya ise Esad'ın safında yer alıyor.

Euronews'e konuşan Rusya Bilim Akademisi Ekonomi Enstitüsü başkanı Ruslan Grinberg, Suriye'de yönetimin el değiştirmesinin diğer Orta Doğu ülkelerinde olduğu gibi kaosa yol açacağına inanıyor.

"Libya ve Irak'a yapılan müdahalenin sonuçlarına tanklık ediyoruz." diyen Grinberg, bu nedenle Suriye'de de olası rejim değişikliğinin muhtemelen acı sonuçları olacağını belirtiyor.

Beşar Esad'ın sürgündeki kuzeni ve rejim muhalifi Ribal Esad da Kiev'deki toplantıdaydı.

Esad, Suriye'de demokrasi için savaşılmadığını, bölgede bir güç kavgasının sürdüğünü söyledi ve bundan uluslararası toplumu sorumlu tuttu:

"En başından beri ulusl

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 11 Eylül 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya 12. Yalta Toplantısı'nda Suriye Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement