ABD'de Ulusal Muhafızlar, Kongre binasına girdi - Son Dakika
Dünya

ABD'de Ulusal Muhafızlar, Kongre binasına girdi

ABD'de Başkan Donald Trump destekçilerinin Kongre binasına zorla girmesi sonrası olaylara müdahale için görevlendirilen Ulusal Muhafızlar, göstericileri engellemek üzere Kongre binasına girdi.

07.01.2021 00:46  Güncelleme: 01:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin başkenti Washington DC'de Kongre binasına giren Trump destekçilerinin engellenmesi için yola çıkan Ulusal Muhafızlar, kongre binasına girdi.

TÜM ULUSAL MUHAFIZLAR AKTİF HALE GETİRİLDİ

ABD Savunma Bakan Vekili Miller ise, Kongre'nin basıldığı olaylarla ilgili, Washington Ulusal Muhafızlarının tamamının aktif hale getirildiğini bildirdi. Miller, "Personelimiz, Anayasayı ve demokratik yönetim şeklimizi korumak üzere yeminlidirler." açıklaması yaptı.

Miller, yaptığı açıklamada, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile birlikte, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Maryland Temsilcisi Steny Hoyer ile görüştüklerini kaydetti.

ABD'de Ulusal Muhafızlar, Kongre binasına doğru yola çıktı

TRUMP ULUSAL MUHAFIZLARA TALİMAT VERMİŞTİ

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, "Başkan Donald Trump'ın talimatı üzerine Ulusal Muhafızlar diğer federal koruma birlikleri ile Kongre binasına gidiyorlar. Başkan Trump'ın şiddete karşı itidal çağrısını yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'de Ulusal Muhafızlar, Kongre binasına doğru yola çıktı

TRUMP DESTEKÇİLERİ KONGRE'Yİ BASTI

Beyaz Saray önündeki Trump mitinginin ardından ABD Kongresine yürüyen binlerce gösterici, Kongre binasının önündeki barikatları aşarak binaya girmeye çalışmıştı.

Polisle yaşanan çatışmalardan kısa süre sonra bazı göstericiler Senatoya girmişti.

Kongredeki Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylaması'nın onay oturumuna ara verilmiş, oturuma başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kongre üyeleri de binadan çıkarılmıştı.

ABD Başkanı Trump ise Twitter hesabından Kongre binası önünde gösteri düzenleyen destekçilerine "itidal" çağırısında bulunmuştu.

ABD'de Ulusal Muhafızlar, Kongre binasına girdi
ABD\'de Ulusal Muhafızlar, Kongre binasına girdi

Son Dakika Dünya ABD'de Ulusal Muhafızlar, Kongre binasına girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement