Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'deki seçim hakkında açıklama: Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz - Son Dakika
Dünya

Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'deki seçim hakkında açıklama: Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz

Türkiye gerçekleşecek olan 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan seçimlerle ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Yapılan açıklamada, "ABD seçimlerde taraf tutmaz. Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmek" ifadelerine yer verildi.

09.05.2023 10:34  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden çıkacak sonucun ikili ilişkileri etkilemeyeceğini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, "Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz… Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmek" mesajı verildi.

"HANGİ HÜKÜMET SEÇİLİRSE SEÇİLSİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bakanlığın günlük basın brifinginde Sözcü Yardımcısı Vedant Patel'e, "Pazar günü Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin Türk-Amerikan ilişkilerini nasıl etkileyeceği" soruldu. Sözlerine "Etkilemeyecek" diyerek başlayan Patel, "Türk halkı tarafından hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve bu ilişkileri derinleştirmeye, bir dizi işbirliği alanı ve ortak öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.

ABD'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklama: Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz
Sözcü Yardımcısı Vedant Patel.

"TÜRKİYE TAHIL KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNDE ETKİN ROL OYNADI"

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna ve ABD için önemli olan bir dizi konuda vazgeçilmez bir rol oynadığına da dikkat çeken Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin oluşturulmasında ve hayata geçirilmesinde oynadığı role işaret etmek istiyorum. Onların liderliği ve bir araya getirici rolü sayesinde, Rusya'nın tahılı silah haline getirmesini engelleyecek bir mekanizma var" dedi.

"ABD SEÇİMLERDE TARAF TUTMAZ"

VOA'nın haberine göre Patel yanıtını, "Ancak genel olarak ABD seçimlerde taraf tutmaz. Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmektir" diyerek tamamladı.

Amerika Birleşik Devletleri\'nden Türkiye\'deki seçim hakkında açıklama: Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz

Son Dakika Dünya Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'deki seçim hakkında açıklama: Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Doğan Kaya: Bunlar kendilerine Ortadoğuda direnen tek bir sol parti ve sol görüşlü topluluk istemezler daha çok itaatkar ve Biat eden yönetim şeklini isterler yani Millet ittifakının kazanmasını istemezler 33 30 Yanıtla
  • cemal aslan: İktidarı, muhalefet ile birlikte devireceğiz demişlerdi. Ters teptiğini görünce geri vites yapmışlar. Türk milletini tanıyacaklar. 44 15 Yanıtla
  • Yahya Bozkurt: Aynen aynen 1900 90’larda da aynısını dedi Kemal devresi önerdiler sonra da imf sonrası da Türkiye battı şimdi de aynı oyun 34 8 Yanıtla
  • ofkao ofkao: Farketmez tabi ikiside senden habersiz iş yapamaz ama bunu gel de bizim millete anlat 10 7 Yanıtla
  • haydar topçu: Sizin için değişen birşey olmaz 8 0 Yanıtla
  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.

  • Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu
    16:47 Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan ve 4 kişinin ölümüne, 9 kişinin yaralanmasına neden olan yangında, binanın camlarından atlayarak kurtulan Türkler, yaşadıkları korku ve paniği anlattı. Yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlendi ve olayın aydınlatılması istendi.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.


Advertisement