Af Örgütü'nden "Btc" İddiası: "İnsan Haklarından Yoksun Koridor" - Son Dakika
Dünya

Af Örgütü'nden "Btc" İddiası: "İnsan Haklarından Yoksun Koridor"

Azerbaycan, Gürcistan ile Türkiye Arasındaki Anlaşmaların, Boru Hattı Boyunca "İnsan Haklarından Yoksun Bir Koridor" Yarattığı Öne Sürüldü

13.02.2011 13:50

Bakü-Tiflis- Ceyhan petrol boru hattı projesine ilişkin olarak Azerbaycan, Gürcistan ile Türkiye arasındaki anlaşmaların, boru hattı boyunca "insan haklarından yoksun bir koridor" yarattığı öne sürüldü Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı projesine ilişkin olarak Azerbaycan, Gürcistan ile Türkiye hükümetleri arasında yapılan anlaşmaların, boru hattı boyunca "insan haklarından yoksun bir koridor" yarattığı iddia edildi.

İngiltere'de Pazar günleri yayımlanan The Observer gazetesi, İngiltere'nin, yabancı enerji ve boru hattı projelerine sağladığı ihracat sigorta garantileri konusunda milletvekilleri ile insan hakları ve çevre örgütlerinin ortaklaşa yürüttüğü kampanyaya ilişkin bilgi verirken Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı projesine yönelik tepkilere dikkat çekti.

Uluslararası Af Örgütü ve Jubilee Borç Kampanyası gibi örgütlerin de yer aldığı söz konusu kampanya çerçevesinde İngiliz İhracat Sigorta Garantisi Kurumu'nun (ECGD) etik ve çevre standartlarını yükseltmesi gereği savunularak ECGD'nin, bir projeye destek verirken iklim değişikliği, çocuk işçileri ve insan hakları gibi konulara önem vermesi isteniyor.

İngiliz gazetesi, bu çerçevede, kalkınmakta olan ülkelerin borçlarının silinmesi için çaba gösteren Jubilee'nin, özellikle Kenya'daki bir hidroelektrik santral projesi ile BTC'ye dikkat çektiğini belirtirken Af Örgütü'nün boru hattı ile ilgili değerlendirmesine yer verdi. Haberde "Af Örgütü, müteahhitler ile üç hükümet arasında yapılan ve "Ev sahibi anlaşmaları' olarak adlandırılan anlaşmaların, boru hattı boyunca "insan haklarından yoksun bir koridor' yarattığını söyledi" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Af Örgütü'nden 'Btc' İddiası: 'İnsan Haklarından Yoksun Koridor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement