Aliyev ve Paşinyan bir araya gelecek - Son Dakika
Dünya

Aliyev ve Paşinyan bir araya gelecek

Geçtiğimiz sene yaşanan Karabağ Savaşı, Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlansa da Ermenistan'ın saldırıları bitmek bilmedi. Sınır hattında yaşanan gerginliğin azaltılması için Avrupa Birliği Konseyi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın aralık ayında Brüksel'de bir araya geleceğini bildirdi.

20.11.2021 09:09  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Konseyinden yapılan açıklamada, Konsey Başkanı Charles Michel'in, Aliyev ve Paşinyan ile bölgedeki durum ve 15 Aralık'ta düzenlenecek Doğu Ortaklığı Zirvesi hazırlıkları kapsamında telefon görüşmeleri yaptığı belirtildi.

GERGİNLİĞİ AZALTMAK İSTİYORLAR

Michel'in, Aliyev ve Paşinyan'a zirve çerçevesinde Brüksel'de bir toplantıya ev sahipliği yapma teklifinde bulunduğu ifade edildi. Liderlerin bölgedeki durumu ve gerginliği giderme yollarını görüşmek için Brüksel'de bir araya gelmek konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

Telefon görüşmelerinde Aliyev ve Paşinyan'ın doğrudan iletişim hattı kurulması konusunda da mutabakata vardığı, bu hattın "olayları önleme mekanizması" olarak iki tarafın savunma bakanları arasında kurulacağı kaydedildi.

GEÇEN HAFTA ÇATIŞTILAR

Geçen sene iki devlet arasında yapılan Karabağ Savaşı'nın galibi Azerbaycan olmuştu. Ermeniler 30 yol boyunca işgal ettiği toprakları bırakmak zorunda kalmışlardı. Geçtiğimiz hafta sınır hattında saldırılarda bulunan Ermenistan, çok sayıda askerini kaybetmişti. Saldırılarda 7 Azerbaycan askeri de şehit olmuştu.

Aliyev ve Paşinyan bir araya gelecek

Son Dakika Dünya Aliyev ve Paşinyan bir araya gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda
    14:18 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda

    Türkiye'nin iyilik gemisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. Bugüne kadar 13 kargo uçağı ve 7 gemi ile ihtiyaç sahibi Gazze'lilere ulaşan Türkiye, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan bu 8. gemiyle yardımlarını sürdürüyor.


Advertisement