Amerikan Yardım Heyeti Gazze'ye Gidiyor - Son Dakika
Dünya

Amerikan Yardım Heyeti Gazze'ye Gidiyor

Amerikan Yardım Heyeti Gazze\'ye Gidiyor

Amerikalı insan hakları eylemcilerinden oluşan bir heyet, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin ardından ambargo altında bulunan Gazze'deki sivillere insani yardım malzemesi götürmek üzere yarın Gazze'ye hareket edecek.

24.11.2012 10:27

Amerikalı insan hakları eylemcilerinden oluşan bir heyet, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin ardından ambargo altında bulunan Gazze'deki sivillere insani yardım malzemesi götürmek üzere yarın Gazze'ye hareket edecek.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan heyet önce Kahire'ye giderek, ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzemeleri satın alacak. Ardından Refah Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yaparak yardım malzemelerini teslim edecek olan heyet, Filistinliler'le görüşmelerde bulunacak. Yardım organizasyonunu gerçekleştiren Code Pink isimli sivil toplum örgütünün kurucularından Medea Benjamin, "Şifa Hastanesi'nde kullanılmak üzere çeşitli tıbbi malzemeler ulaştıracağız. Bunun yanında bir miktar da para götüreceğiz. Çünkü (İsrail saldırılarında) çok sayıda kişi yaralandı, bunların tedavileri için ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeler var. Bu malzemeler onlar için önemli" dedi.

Bu arada ABD'de Şükran Günü sona ererken, başkent Washington'da yaşayanlar Gazze'nin ihtiyaçlarını karşılamak için bu tür faaliyetlerin gerekli olduğunu düşünüyor. Dan Ronan isimli başkentli, "Ortada çözülmesi gereken insani bir kriz var. Bu çok uzun süredir devam ediyor. O yüzden sivil toplum örgütleri bölgeye gidip gerekli yardımları yapabilmeli. Bu ister gıda olsun, ister çadır olsun, ne olursa olsun boşa gitmez" yorumunda bulundu.

Sandra Shermankah isimli ABD'li ise, İsrail saldırıları sırasında yaralanan sivillerden endişe duyduğunu belirterek, "Evet, tabi ki yaralı insanlara insani yardımlar yapılmalı. Bu insanların büyük çoğunluğu, devam eden uyuşmazlıkla alakası olmayan insanlar. Bu hükümetler arasında bir mesele, ancak masum insanlar yaralanıyor. Dolayısıyla insanlara tabi ki yardım edilmeli" diye konuştu.

İsrail'in saldırılarında bin 200'den fazla kişi yaralanmıştı. Gazze'deki Şifa Hastanesi, yaralıların tedavisi için çeşitli ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Amerikan Yardım Heyeti Gazze'ye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement