Arjantin'den İngilizlere Yanıt: "Zaten Gitmeyecektik" - Son Dakika
Dünya

Arjantin'den İngilizlere Yanıt: "Zaten Gitmeyecektik"

Arjantin\'den İngilizlere Yanıt: "Zaten Gitmeyecektik"

İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'in ailesinin cenaze töreninde Cristina Kirchner'i istemedikleri açıklamalarına Arjantin'den yanıt geldi."Zaten gitmeyecektik."

11.04.2013 17:10

İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'in ailesinin cenaze töreninde Cristina Kirchner'i istemedikleri açıklamalarına Arjantin'den yanıt geldi: "Zaten gitmeyecektik."

Falkland (Malvinas) savaşının mimarlarından Margaret Thatcher'ın ölümünden sonra hiçbir açıklama yapmayan Arjantin bugün sessizliğini bozdu. "Gitmeyi bile düşünmediğim bir yere beni davet etmemeleri umurumda bile olmaz" diyen Dışişleri Bakanı Hector Timerman, davet edilmemeyi, her zaman barış yanlısı ve sorunu diplomatik yollarda çözme uğraşındaki Arjantin'e karşı yeni bir "provokasyon" olarak nitelerken "Kadın öldü, ailesi huzur içinde defnetsin" dedi.

Timerman, Falkland adalarındaki Port Stanley, Arjantinlilerin verdiği isimle Puerto Argentina'nın isminin "Puerto Thatcher" olarak değiştileceği yönünde ingiliz basınında çıkan haberlere "Margaret mi, Margarita mı ya da Margarona mı koyarlar bizim için hiçbir önemi yok, çünkü Arjantin ve Birleşmiş Milletler asla koydukları ismi tanımayacak" dedi.

GÜNEY AMERİKA'DAN THATCHER'A TAZİYE YOK

Kolombiya ve Thatcher'in savaş sırasındaki müttefiki Şili dışında hiçbir Güney Amerika ülkesi,eski ingiliz başbakanının ölümünden dolayı taziye mesajı yayınlamadı. Latin başkanlar sessiz kalmayı tercih ederken, en manidar mesaj Şilili Pinochet Vakfı tarafından yayınlandı. Thatcher'ın "olağanüstü devlet adamı" olarak tanımlandığı Mercurio gazetesinde yayınlanan mesajda, "güçlü varlığı ve kişiliğiyle çok zor zamanlarda Şili'nin egemenliğini savundu" sözlerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Arjantin'den İngilizlere Yanıt: 'Zaten Gitmeyecektik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement