Bakan Ergün'den Alman İşadamlarına Davet (2) - Son Dakika
Dünya

Bakan Ergün'den Alman İşadamlarına Davet (2)

Bakan Ergün\'den Alman İşadamlarına Davet (2)

Almanya'nın Berlin kentindeki temaslarını sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yapay Zeka Laboratuvarı'nı gezdi.

01.03.2013 11:59

Bakan ERGÜN'DEN ALMAN İŞADAMLARINA DAVET (2)

BAKAN ERGÜN YAPAY ZEKA LABORATUVARINI GEZDİ

Almanya'nın Berlin kentindeki temaslarını sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yapay Zeka Laboratuvarı'nı gezdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Berlin Teknik Üniversitesi bünyesinde elektronik sistemler geliştiren ve başkanlığını Şahin Albayrak'ın yaptığı DAI Labor'da incelemelerde bulundu. Bölüm yöneticisi Albayrak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e labaratuvarı gezdirdi ve üzerinde çalıştıkları teknolojik yenilikleri tanıttı. Nihat Ergün, odada kullanılan bilgisayar bağlantılı bisikleti de denedi. Ergün, bilgisayar ekranına yansıyan şehir görüntüsüyle bisiklet üzerinde memleketi Kocaeli sokaklarında gezinti yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, daha sonra basının sorularını yanıtladı ve Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Daha çok vizeler konusunu konuştuklarını belirten Bakan Ergün, özellikle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bu konunun önemini dile getirdiğini söyledi.

Bakan Ergün, meslektaşı Rössler ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Şu andaki yaklaşımları vizeleri kolaylaştırıcı ve daha uzun süreli vize uygulamaları. Bir kere verelim 5-10 yıl geçerli olsun bir daha uğraşılmasın gibi yaklaşımlar ön planda. Türkiye devleti tarafından araştırmacı, akademisyen, işadamı olduğu onaylanmış kişilerin o belgeyle Avrupa Birliği içerisinde serbest dolaşabilmesi lazım ki ticari ilişkilerimiz, akademik ilişkilerimiz gelişebilsin. Buna doğru yönlendirmeye çalışıyoruz ama biraz çalışmak icap edecek. Kendisi yakında Türkiye'yi ziyaret edecek ve bu konuları daha ayrıntılı bir şekilde ele alma imkanı bulacağız."

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Bakan Ergün'den Alman İşadamlarına Davet (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement