Başbakan Yardımcısı Atalay, KKTC'de Rektörlerle Görüştü - Son Dakika
Dünya

Başbakan Yardımcısı Atalay, KKTC'de Rektörlerle Görüştü

Başbakan Yardımcısı Atalay, KKTC\'de Rektörlerle Görüştü

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kuzey Kıbrıs'ta 2013'te başlayacak yeni ekonomik programda yüksek öğrenim sektörünün yerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Kuzey Kıbrıs'ta uygulanacak ekonomik program, esas Kuzey Kıbrıs yönetiminin eseri"...

30.03.2012 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kuzey Kıbrıs'ta 2013'te başlayacak yeni ekonomik programda yüksek öğrenim sektörünün yerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Kuzey Kıbrıs'ta uygulanacak ekonomik program, esas Kuzey Kıbrıs yönetiminin eseri olsun, orada da üniversite sektörü gerekli yeri bulsun istiyoruz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün de katılımıyla KKTC'deki üniversitelerin rektörleriyle toplantı yaptı. Atalay ve Dürüst, toplantı sonunda basına açıklama yaptı.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst, önemli ve etkili bir toplantı yaptıklarını belirterek, Başbakan Yardımcısı Atalay'a ve hükümetine teşekkür etti.

KKTC'nin kalkınması, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok daha iyi bir noktaya gelebilmesinin en önemli iki ayağı olan turizm ve eğitim konularında özel çalışmalar yapıldığını kaydeden Dürüst, bugünkü toplantıda yüksek öğrenimi tüm ince ayrıntılarına varıncaya kadar ele aldıklarını söyledi.

Bakan Dürüst, rektörlerin üniversitelerin özel ve genel sorunlarını ilettiğini ve konuları birlikte tartıştıklarını ifade ederek, toplantının çok yararlı geçtiğini belirtti.

-Başbakan Yardımcısı Atalay'ın açıklaması-

Başbakan Yardımcısı Atalay da Geçitköy Barajı temel atma töreni için geldiklerini, ama bu vesileyle diğer çalışmaları da yürüttüklerini ifade ederek, KKTC'de yüksek öğretimin ülke geleceği için çok önemli ve hayati bir alan olduğunu vurguladı.

Geçen yıl eğitim öğretim yılı başlarken rektörlerle görüştüğünü, eğitim sektörünün daha iyi yürümesi, üniversitelerin daha rahat çalışması için neler yapılabileceğini ele aldıklarını anlatan Atalay, kendisinin de akademik hayattan gelen ve daha önce üniversite rektörlüğü yapmış biri olarak rektörlerin ve hocaların çalışma şartlarını daha kolay anlayabildiğini söyledi.

-"YÖK'ten bilgi aldım"-

Atalay, KKTC'ye gelmeden önce Ankara'da YÖK'ten gelen yetkililerin KKTC üniversiteleriyle ilgili bilgilendirmeler yaptığını kaydederek, "Bugün de hocalarımızla aynı şekilde değerlendirmelerde bulunduk" dedi.

Hem Türkiye'den hem üçüncü ülkelerden öğrenci çeken KKTC üniversitelerinin kimi sorunlarının KKTC'deki uygulamalarla, kimi sorunlarının ise Türkiye ve uluslararası alanla ilgili olduğunu dile getiren Atalay, tüm çalışmaların, tanıtımın, akreditasyon sistemlerinin iyi yürümesi, öğrenciler için cazip şartlar geliştirilmesi gerektiğini ve tüm bunları değerlendirdiklerini vurguladı.

Atalay, sağlık ve üniversite çevreleriyle ilgili tespitler yaptıklarını, kendisinin ve KKTC hükümetinin yapabileceklerini belirlediklerini, yakın irtibat içinde bunları takip edeceklerini söyledi.

-Yeni programda yüksek öğrenimin yeri-

Beşir Atalay, yeni ekonomik programla ilgili ise şöyle konuştu:

"Bir hassasiyet alanımız da Kuzey Kıbrıs'ta uygulanan ekonomik programın üçüncü yılı tamamlanıyor. Yeni üçüncü yılın hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah 2013'te yeni program başlayacak. O programda yüksek öğrenim sektörünün yeri çok önemli. Üniversitelerimizin de programa katkısını rica ettim. Biz ve arkadaşlarımız büyük bir heyet olarak çalışıyorlar. Ama Kuzey Kıbrıs'ta uygulanacak ekonomik program, esas Kuzey Kıbrıs yönetiminin eseri olsun istiyoruz. Orada da üniversite sektörü gerekli yeri bulsun istiyoruz. Her çalışmamızda biz üniversite sektörünü önemli görüyoruz. Bugünkü çalışma benim açımdan çok verimli oldu. Eminim hocalarımız ve Milli Eğitim Bakanımız açısından da öyle oldu."

- LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Başbakan Yardımcısı Atalay, KKTC'de Rektörlerle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement