Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki ugaylar Sarayı'nda medya mensuplarıyla düzenlenen geleneksel yıllık toplantıda konuşan Başbakan Sali Berişa, medya özgürlüğünün kutsal olduğunu, ifade özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğine saygı duyduğunu söyledi.
Başbakan Berişa, özgür bir toplumda insan onurunu tanımlayan değerler arasında ilk yerde ifade özgürlüğünün geldiğini anlatırken, "İfade özgürlüğünün kullanımında medyanın büyük bir rolü vardır" dedi. Başbakan, medya mensuplarını "İfade Özgürlüğünün Şövalyeleri" olarak adlandırırken, sansürlere karşı verdikleri mücadeleyi de takdir etti.
İfade özgürlüğünü sevgi ile karşılaştırarak, özveri ve sadakat gerektiğini söyleyen Başbakan Berişa, 2011 yılında gazetecilere yönelik hiçbir suç duyurusu yapılmadığını ve bunu büyük bir memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Başbakan Berişa, Arnavutluk Hükümetinin gazetecilere dokunulmazlık özgürlüğü gibi konuşma özgürlüğünü birleştirmek için her şeyi yapacağının sözünü verdi. Medya mensuplarından soru almayan Berişa, 2012 yılının en büyük olayı ülke bağımsızlığın 100' üncü yıldönümünün kutlanması olacağını söyledi.
Son Dakika › Dünya › Berişa: Gazeteciler, İfade Özgürlüğünün Şövalyeleridir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.