Bernard Lewis: "Türkiye'de Gidiş İslamlaşmaya Doğru" - Son Dakika
Dünya

Bernard Lewis: "Türkiye'de Gidiş İslamlaşmaya Doğru"

Ortadoğu ve Osmanlı uzmanı ABD'li Prof Dünyanın önde gelen Ortadoğu ve Osmanlı uzmanlarından Prof.

03.04.2011 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortadoğu ve Osmanlı uzmanı ABD'li Prof Dünyanın önde gelen Ortadoğu ve Osmanlı uzmanlarından Prof. Bernard Lewis, Türkiye'deki son gelişmelere ilişkin olarak, "Türkiye'de gidiş, artan biçimde yeniden İslamlaşmaya doğru. Hükümetin böyle bir niyeti var" iddiasında bulundu. Yargının "ele geçirilmekte olduğu"nu öne süren Lewis, 10 yıl içinde Türkiye ile İran'ın yer değiştirebileceğini de savundu.

95 yaşını tamamlamak üzere olan Princeton Üniversitesi öğretim üyelerinden Lewis, Wall Street Journal gazetesiyle yaptığı söyleşide Ortadoğu'daki yeni gelişmeleri değerlendirirken ABD'nin, bu bölgede hızla Batı türü seçimlerin yapılması için bastırmaması gerektiğini söyledi. Bölgedeki zorba yönetimlerin sonunun kaçınılmaz olduğu görüşünü de dile getiren Lewis, Türkiye'ye değinirken ülkedeki son gelişmelerden ciddi kaygı duyduğunu ortaya koydu. Lewis şu iddialarda bulundu:

"Türkiye'de gidiş, artan biçimde yeniden İslamlaşmaya doğru. Hükümetin böyle bir niyeti var ve çok ustaca Türk toplumunun çeşitli kısımlarını ardarda devralıyor. Ekonomi, iş dünyası, akademik topluluk, medya. ve şimdi, geçmişte cumhuriyet rejiminin kalesi olan yargıyı ele geçiriyorlar."

Lewis, 10 yıl içinde Türkiye ile İran'ın yer değiştirebileceği savını da öne sürdüğü söyleşi sırasında Ortadoğu bölgesinde İslami köktendinciliğin yayılmasının özellikle bir meydan okuma oluşturduğunu da söyledi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Bernard Lewis: 'Türkiye'de Gidiş İslamlaşmaya Doğru' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement