Büyükelçi Çoşkun: 'Ermenistan Önce Azerbaycan'la Sorunlarını Halletmeli' - Son Dakika
Dünya

Büyükelçi Çoşkun: 'Ermenistan Önce Azerbaycan'la Sorunlarını Halletmeli'

Büyükelçi Çoşkun: \'Ermenistan Önce Azerbaycan\'la Sorunlarını Halletmeli\'

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için öncelikle Ermenistan'ın Azerbaycan'la sorunlarını halletmesi gerektiğini söyledi.

12.12.2013 13:59

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için öncelikle Ermenistan'ın Azerbaycan'la sorunlarını halletmesi gerektiğini söyledi. Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in ölümünün 10. yıldönümünde mezarını ziyaret eden Büyükelçi Coşkun daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erivan ziyaretinin Türk-Ermeni ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunup bulunmayacağı sorulan Büyükelçi Coşkun, ”Sayın Dışişleri Bakanımız Erivan’a Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’na gidiyor. Bu toplantıya Azerbaycan’dan temsilcilerin katılacağını da tahmin ediyorum. O vesileyle katılımcı ülkelerin temsilcileriyle görüşmeler olacaktır. Bu bizzat Türkiye-Ermenistan ilişkileriyle ilgili bir ziyaret değil. Çok taraflı bir toplantıya yaptığı bir ziyarettir ve neticelerini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin, ümit etmekle düzelmeyeceğini belirten Büyükelçi Coşkun, ”Ermenistan tarafının ilişkilerin düzeleceğini ümit etmelerini memnuniyetle karşılarız ama bu tür şeyler sadece ümit etmekle olmuyor. Doğru adımların atılmasıyla oluyor. İnşallah doğru adımlar atılır. Ermenistan-Türkiye arasındaki ilişkilerin doğru bir mecraya doğru ilerlemesi herkesin, Azerbaycan’ın da isteyeceği bir şeydir. Fakat sayın bakanımızın da çeşitli vesilelerde değindiği üzere, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesi için mutlaka Ermenistan’la Azerbaycan arasındaki sorunların da giderilmesi gerekir. Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın bu yöndeki iradesi ortadadır. Bu coğrafyanın, bu bölgenin geleceği bakımından tam manasıyla normalleşme sağlanırsa sanıyorum sadece Türkiye ve Azerbaycan değil aynı zamanda Ermenistan ve bölgedeki diğer ülkeler bakımından da çok hayırlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Büyükelçi Çoşkun: 'Ermenistan Önce Azerbaycan'la Sorunlarını Halletmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement